LEICESTER SE UKLJUČIO

Je li Mourinho uspio? Chelsea nudi bogatstvo za Kramarića, ali…

05.01.2015 u 14:41

Bionic
Reading

Oko transfera Andreja Kramarića, najboljeg strijelca MAXtv Prve lige, posljednjih se tjedana puno pisalo, a kako trenutačno stvari stoje, ipak će njegove usluge platiti londonski Chelsea koji je navodno sve dogovorio s čelnicima Rijeke. Pomoćnik direktora Ivan Mance i Josip Kramarić, Andrejev otac i menadžer, uputili su se u London na završne pregovore. Prema posljednjim informacijama čak je moguće da Andrej potpiše za posljednjeplasiranu momčad Premiershipa Leicester City!

Kako je nedavno za tportal.hr potvrdio Kramarićev otac Josip, trener Chelseaja Jose Mourinho zaista je inzistirao na dovođenju 23-godišnjeg napadača koji je svojim igrama u posljednjoj godini oduševio mnogobrojne skaute i trenere. Međutim, moguće je da Kramarić ide na posudbu u Leicester City, što je, ako već ide u Premiership, svakako bolja opcija jer je u Chelseaju konkurencija – strašna.

Kako piše Večernji list, spominje se brojka od čak 10,7 milijuna eura koliko je vrijedan cijeli transfer (navodno je 3 mil. eura prikazano u bonusima). Navodno će NK Rijeka odmah dobiti 3,5 milijuna eura odštete, a kako doznajemo, Kramarićeva plaća trebala bi biti oko milijun eura po sezoni. Ako je spomenuta brojka točna, onda je Chelsea odlučio dati pravo 'malo bogatstvo' za napadača kojeg je zagrebački Dinamo - otpisao.

'Ništa još nije riješeno. Pomoćnik direktora Ivan Mance i Josip Kramarić, Andrejev otac i menadžer, uputili su se u London na završne pregovore gdje će pokušati na licu mjesto zgotoviti transfer. Dakle, ništa još nije gotovo, a mogu vam samo potvrditi kako će čelnici Rijeke pokušati maksimalno zaštiti interes igrača te, naravno, interes kluba', kazao je za portal.hr glasnogovornik NK Rijeka Davor Sever.

Iako je Chelsea od početka pokazivao interes za našeg napadača, ako se ovaj transfer potvrdi, postat će jasno kako su klubovi kao, recimo, Juventus, Inter ili AC Milan ispali 'iz utrke.'

Nešto kasnije oglasio se i Josip Kramarić po dolasku u London:

'Nažalost, s Chelseajem se nismo uspjeli usuglasiti samo jedan detalj. Nismo imali obećanje da će se Andrej nakon isteka šestomjesečne posudbe vratiti u Chelsea. A to je bio naš jedini uvjet', kazao je Josip Kramarić, a prenosi goal.com.

Podsjetimo, prije desetak dana spominjala se odšteta od 5-6 milijuna eura, što svakako nije moglo zadovoljiti sve strane. U anketi tportala na pitanje za koji novac bi Rijeka trebala prodati Kramarića, uvjerljivo najviše odgovora dobila je cifra od deset milijuna eura. Na koncu se pokazalo da Kramarić zaista toliko vrijedi, a hoće li ikada zaigrati za moćni londonski klub, koji između ostalog želi dovesti i Lea Messija, teško je reći.

Navodno je čak 9 milijuna eura odštete Rijeci platiti i Leicester City što svakako mijenja poziciju u pregovorima. Sapunica se nastavlja do sutra uz dodatak kako je moguće da iza cijelog posla ipak stoji FC Chelsea koji ima poseban odnos s Leicester Cityjem...