KATALONCI U STRAHU

Je li moguće: Malverzacije tjeraju Barcu u drugu ligu!

16.03.2015 u 16:26

Bionic
Reading

Pokrenuta sudska tužba koja tereti FC Barcelonu za milijunsku poreznu utaju ulazi u konkretnu fazu, a tužiteljstvo traži drakonske kazne koje bi mogle ozbiljno uzdrmati katalonskog giganta

Prošlog mjeseca pokrenuta je službena istraga Barceloninog dovođenja Neymara. Brazilski čarobnjak bio je prije Barcelone u vlasništvu Santosa, ali i niza investicijskih fondova koji su 'oplemenili' svoja ulaganja u nogometaševu karijeru i popis svih odšteta koje je Barca platila kako bi postala vlasnikom Neymara zakomplicirala je čitav posao.

No španjolske vlasti su prilikom odmotavanja papirologije došle do zaključka da je Barcelona kao konačnu visinu odštete prijavila (i na taj iznos platila porez...) 57 milijuna eura, dok pravi zbir prelazi vrtoglavih 83 milijuna eura.

Optužuju bivše čelnike Barcelone Sandra Rosella i Josepa Bartomeua, te traže zatvorske kazne za njih dvojicu, dok dio španjolskih medija tvrdi kako za klub traže zabranu igranja u španjolskoj Primeri u trajanju od barem jedne godine.


Iako se ne spominje zabrana za europska natjecanja jasno je koliko bi to uzdrmalo i financijsku i igračku konstrukciju Barcelone, no ne treba zaboraviti da smo ušli u tjedan El Clasica i kako sve ovo može biti samo prilično proziran medijski pokušaj unošenja nemira u redove trenutno vodeće momčadi španjolskog prvenstva.

Neymar na terenu pokazuje klasu, ali njegov transfer i dalje je jednako važna tema u Španjolskoj