okrutna ljestvica

Je li moguće da je ovako dobar vozač zadnji u poretku Formule 1 ove sezone?

10.08.2019 u 08:40

Bionic
Reading

Ljestvica ukupnog poretka vozača Formule 1 nakon prvog dijela sezone pokazuje da je George Russell jedini bez osvojenih bodova od svih natjecatelja, što nije pošteno s obzirom na sjajne nastupe ovog vozača Williamsa...

Aktualni prvak juniorske Formule 2 zaista nema sreće. George Russell u prvih 12 utrka sezone pokazao se za klasu boljim od povratnika Roberta Kubice i s lakoćom ga je pobjeđivao na kvalifikacijama i utrkama na većini staza, no u lošem bolidu Williamsa potreban je ludi rasplet trke kako bi netko osvojio bodove.

  • +10
Formula 1, VN Mađarske Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Upravo u takvoj utrci, jedinoj s puno odustajanja ove sezone na Velikoj nagradi Njemačke Russell je uspio završiti iza timskog kolege, a zahvaljujući diskvalifikacijama vozača Alfa Romea Kubica je promoviran na deseto mjesto i dodijeljen mu je jedan bod.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

To znači da je 21-godišnji Russell ostao jedini na dnu poretka bez osvojenih bodova, na zadnjem mjestu među vozačima u 2019. godini, iako po kvaliteti vožnje sigurno tu ne spada.

Potvrdio je to i u Mađarskoj kada je na kvalifikacijama uspješno pobijedio nekolicinu vozača u inferiornom bolidu, a onda sjajnim manevrima jurnuo još prema naprijed u prvom krugu pokraj Magnussena i Kvjata, prije nego što je nekvaliteta Williamsa došla do izražaja.

'Bilo je zabavno, no zatim smo se vratili u realnost,' priznao je George Russell koji ima juniorski ugovor s Mercedesom, no pokraj Ocona i Bottasa teško da može do mjesta u kokpitu 'srebrnih strijela' sljedeće sezone.

Russellu će trebati čudo da ne završi zadnji na kraju sezone, jer Williams ne nudi bolid koji u normalnim okolnostima može do osvajanja bodova. Ostaje i pitanje gdje će voziti sljedeće sezone, jer svojom vožnjom pokazao je da vrijedi puno i da zaslužuje biti dio Formule 1, no ne naziru se slobodna mjesta u boljim momčadima.

Bila bi šteta da talentirani Britanac još jednu godinu mora nastaviti trunuti u nikad gorem Williamsu, ali takav rasplet događaja u ovom trenutku čini se izglednim...