MUKE VIRTUOZA SAMMIRA

Je li lijepa Yasmin recept za spas karijere?

14.02.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Na dvotjednim pripremama zagrebačkog Dinama u sunčanom Portugalu, osim o sistemu igre novog trenera Ante Čačića, najviše se pisalo i pričalo o kontroverznom Brazilcu Sammiru kojem će ovo proljeće biti prekretnica u karijeri

Bolna Ahilova tetiva, zbog koje Sammir nije mogao trenirati punom snagom, bila je često priča dana na pripremama. Ako nije bila Ahilova tetiva, onda je 'na tapetu' bila igra Dinama bez Sammirai komentari 'kako to uopće ne izgleda loše jer je mali Mateo Kovačić dobio veću slobodu u igri.'

Po povratku u Zagreb – gdje se Dinamo uoči odlaska na petodnevne pripreme u Rovinj zagrijavao za četvrtfinalnu utakmicu Kupa protiv Istre 1961. koja se igra u subotu u Puli – priča dana Sammir je postao zbog novog noćnog izlaska.

Naime, Brazilac s hrvatskom putovnicom s društvom je izašao u klub Posh gdje je došao uživo vidjeti nastup američkog DJ-a Whoo Kida

Iako se po riječima vlasnice Posha Snježane Mehun 'Sammir vrlo kratko zadržao jer je rekao kako ujutro ima trening', sigurno mu ne ide u prilog što se za vrijeme snježne mećave odlučio spustiti iz stana na Bukovcu u noćni klub te tako riskirati dvostruko: sklizak kolnik te hrvatske paparazze koji ga stalno prate. Fotografi Pixsella navodno su ga snimili oko 1.30 sati.

Uostalom, riječi Snježane Mehun kako 'nije vidjela kada je Sammir otišao iz kluba' dovoljan su razlog za novu sumnju u nesportski način života igrača koji želi preko Dinama - uz blagoslov njegova šefa te velikog zaštitnika Zdravka Mamića - doći do Bilićeve reprezentacije za Euro 2012.

Po tko zna koji puta ispada kako Sammir – kada nije na oku nevjenčanoj supruzi Yasmin Chemin – previše odlazi iz krajnosti u krajnost. Ili je potišten i usamljen kao što je bio u Portugalu na pripremama (fotografije s kupanja momčadi na plaži sve govore) ili je kralj noći. Sredine očito nema.

Dakle, jasno je kako ga jedino njegova Yasmin može 'ukrotiti' i vratiti na pravi put. Zato bi najbolje rješenje bilo da njegova lijepa Yasmin spremi stvari i dođe sa sinom Noahom u Zagreb.

U tom slučaju, ako se Sammiru u Zagrebu pridruže njegovi najdraži, uvjereni smo kako će briljirati ovog proljeća i sto posto se naći na Bilićevu popisu za Euro 2012. koji se igra u Ukrajini i Poljskoj.

U više od pet godina, koliko je Sammir u maksimirskom klubu, ipak je naslovnice novina i portala više punio ekscesima nego dobrim igrama. Ovo su samo neki od mnoštva incidenata ili blaže rečeno nestašluka koje je napravio:

NAJPOZNATIJI SAMMIROVI NESTAŠLUCI

12. veljače 2012. – Sammir je tek zaliječio ozljedu Ahilove tetive te počeo trenirati punim intenzitetom, a već je u subotu navečer snimljen u zagrebačkom klubu Posh u kojem je nastupio američki DJ Whoo Kid.

21. siječnja 2012. – Brazilac je u razgovoru za SN izjavio kako će i dalje voditi slatki život, izlaziti kada se njemu izlazi i kako se to ne može promijeniti.

SAMMIR, STUDENI 2011.
Pun ku*** mi je svega ovdje. Nisam baš dobro u glavi.
8. studenoga 2011. – klub je zabranio Sammiru da daje izjave, a on se oglasio preko društvene mreže Twitter porukom 'Pun ku*** mi je svega ovdje. Nisam baš dobro u glavi.'

5. studenoga 2011. – pukla je nova afera. Sammir se nije pojavio na terapiji u subotu, a kao razlog se navodilo to što je bio u noćnom obilasku grada Zagreba.

16. srpnja 2011. – Sammir je prozvao hrvatskog izbornika Slavena Bilića, iako Brazilac to nije direktno, rekao ispalo je da je hrvatski stručnjak rasist. 'Da sam Hrvat, već bih dobio poziv. Da nisam Brazilac, sigurno bih bio pozvan, možda ne bih igrao, ali bih bio pozvan', Sammirove su riječi.

19. svibnja 2011. – Mamićev 'Filho' je u tri sata ujutro napuhao 2,13 promila te je punih devet sati zadržan u policijskoj postaji na otrežnjenju pa se nije taj dan ni pojavio na treningu. Određena mu je novčana kazna od 11 tisuća kuna, a kaznio ga je financijski i Dinamo iako ga je Zdravko Mamić branio riječima: 'Uzeo je hrvatsko državljanstvo i zaista je želio odjenuti hrvatski dres. To ga je ubilo.'

27. veljače 2011. – novčane kazne nisu primirile Brazilca pa je opet uhvaćen u noćnom provodu. Dok su njegovi suigrači igrali u Karlovcu, Brazilac je posjetio klub Shamballa. S društvom je ostao vani do dva ujutro.

20. veljače 2011. - Večernjak tvrdi da je Sammir u petak izašao van i kući došao tek u subotu u šest ujutro, a tada se nije pojavio na redovnoj terapiji zbog Ahilove pete, zbog čega nije ni otputovao na prijateljsku utakmicu u Puli.

23. studenoga 2010. – otkriveno je kako je Sammir s Moralesom, Ibanezom i Calellom opet zatvarao kafiće. Tadašnji trener VahidHalilhodižić je dao igračima slobodno do 23 sata, a četvorka se na zagrebačkom Jarunu provodila do četiri ujutro.

19. srpnja 2010. – Dinamo je 20. srpnja poražen u drugom pretkolu Lige prvaka od Kopera 3:0 te se tako jedva plasirao u sljedeću kvalifikacijsku rundu zbog pobjede u prvom susretu od 5:1. Otkrilo se kako su noć uoči susreta Brazilci Sammir i Dodo viđeni u jednom noćnom baru u Crikvenici u tri sata ujutro u ponedjeljak, a isti su dan putovali za Sloveniju.