'MODRI', OPREZ!

Je li Dinamo zbilja sve riješio protiv Petrolula?

28.08.2014 u 09:25

Bionic
Reading

Dinamo nije odigrao toliko dobro koliko rezultat sugerira, no iz Rumunjske su se vratili s kapitalnom prednošću. Dao je Petrolul češkom Plzenu četiri gola u gostima, no pitanje je može li ponoviti takav scenarij. U svakom slučaju, treba biti oprezan...

Dugo je Dinamo pri rezultatu 1:1 plesao na rubu u Rumunjskoj. No, umjesto da Petrolul zabije dva-tri pogotka i deklasira Modre, Mamićevi igrači su smogli snage te preko Čopa i Machada trasirali put prema Europskoj ligi. Bila bi prvorazredna senzacija kada bi tu prednost prosuli kod kuće. Petrolul bi morao zabiti najmanje tri gola.

'Svi znate što nas čeka, koliko je to važna utakmica. Iz prve utakmice imamo fantastičan rezultat, ali ne tako dobru igru. Rekao sam već nakon utakmice u Rumunjskoj da Dinamo mora biti još bolji nego u prvoj utakmici kako bi osigurao prolaz u skupine Europske lige. Maksimalno respektiramo Petrolul kao momčad i pojedince, ali isto tako vjerujem u našu momčad, u dobar rezultat i plasman u Europsku ligu,' rekao je trener Mamić koji je za vikend odmorio dobar dio igrača i to platio kiksom (u konačnici vjerojatno sasvim nevažnim) u gradskom derbiju.

Što se tiče sastava, čini se kako će Mamić izvesti malo oprezniju varijantu s Ademijem i Vukojevićem u sredini terena kao osiguračima ispred stoperske linije. Na klupu bi mogao preseliti Soudani koji navodno nije zadovoljan ostankom u Zagrebu.

'Nismo imali što za izgladiti. On, kao i svaki drugi igrač, mora prihvatiti zahtjeve koje pred njih stavimo i to je to. O njegovoj kvaliteti kao igraču nema uopće smisla govoriti jer svi znamo koliko je kvalitetan, ali jednostavno mora izvršavati svoje obaveze. Kao što radi klub prema njemu i svim drugim igračima,' znakovit je bio mlađi Mamić.

Machado i Pivarić su se oporavili od lakših ozljeda te će zaigrati od prve minute. Time lista izostanaka ostaje ona standardna (svih tih igrača nema mjesecima) + Boras koji nema pravo nastupa.

'Gledali smo tu utakmicu u Češkoj, ali teško je po tome nešto suditi. Zabili su gol iz prekida i drugi s 25 metara u rašlje; to sve u prvih 25 minuta i naravno da je usmjerilo utakmicu na njihov mlin. S druge strane, Plzen je imao 26 udaraca po golu...,' dodaje Mamić kako nema razloga za pretjerani strah zbog te rumunjske pobjede protiv Plzena.

Petrolul si je domaćim porazom od 1:3 izglede za prolaz sveo na minimum. U Zagreb su stigli svjesni da trebaju čudo, ali još uvijek spremni na borbu. Trener Lucescu pronašao je i razlog za optimizam:

'Više nismo pod pritiskom, možda nas to inspirira na dobru igru. Osjećam kod igrača i želju za revanšom. Bit će teško postići tri gola, no imamo kvalitetu za to i dat ćemo sve od sebe!'

U prethodnoj rundi su pobijedili s 4:1 u Plzenu, ali tamo se Viktorija morala otvoriti na 0:1, a Dinamo danas ne mora ni na 0:2. Ipak, na strani su slavili pet puta za redom...

Niz su produžili u nedjelju u Craiovi (2:0). Lucescu je pokušao odmoriti udarne igle Teixeiru i Mutua, no prevladali su tek kad ih je uveo u nastavku. S tri boda su preskočili Steauu i preuzeli vrh ligaške ljestvice.

Oslabit će ih suspenzija stopera Alvesa, te ozljede golmana Pecanhe i beka Fanchonea. Rezervni čuvar mreže Cobrea nema puno iskustva na profesionalnoj razini, a povjerenje ne ulijeva ni stoper Satli u ulozi lijevog beka.

Na tribinama će biti oko 150 rumunjskih navijača. Što bi trebalo neutralizirati podršku domaćih.