NALJUTIO PORTUGALCA

Je li Capello otkrio pravu istinu o radu Josea Mourinha?

08.10.2015 u 15:32

Bionic
Reading

Slavni talijanski trener Fabio Capello smatra da je Jose Mourinho tip trenera koji potroši svoje igrače u prve dvije sezone i zato mu se događa pad ako ostane i treću u istom klubu. Portugalac se ne slaže, ali priznaje da ne zna što se događa s njegovom momčadi Chelseaja...

Mourinho se nalazi u najvećoj rezultatskoj krizi svoje karijere. Chelsea se nakon osam odigranih kola Premiershipa nalazi na 16. mjestu sa samo osam osvojenih bodova, a posljednji poraz od Southamptona kod kuće, uz katastrofalnu igru jasno je pokazao da nešto ne štima na Stamford Bridgeu.

Iako je Portugalac dobio potporu uprave, jasno je da bi mu već sljedeći kiks mogao presuditi, bez obzira na veliku odštetu koju bi Abramovich trebao isplatiti svom treneru u slučaju prijevremenog prekida suradnje, oko 50 milijuna eura. U svijetu nogometa se nagađa što se događa s Chelseajem i njegovim strategom, a Fabio Capello vjeruje da je ovaj pad u ponor još jedan dokaz da Mourinho pretjerano troši igrače od kojih nakon dvije sezone ne ostane više ništa.

'Mourinho sprži svoje igrače nakon jedne i pol, dvije godine. To sam već čuo u Madridu, a sada je potvrđeno i u Londonu,' izjavio je bivši izbornik Engleske i Rusije te osvajač Lige prvaka s talijanskim Milanom za talijansku Gazzettu dello Sport. Naravno, taj komentar nije dobro sjeo Portugalcu.

'Mogao bih i ja komentirati njegovo vođenje Engleske i Rusije, ali nikad nisam, jer preferiram poštivati negativne trenutke u karijerama mojih kolega. Trener njegove prošlosti bi trebao govoriti o nogometu, a ne radu drugih trenera,' odgovorio je za isti dnevnik Jose Mourinho pa priznao da je situacija teška:

'Ne znam, rezultati su zbilja negativni, ne mogu to sakriti. Mučim se naći objašnjenje. Ali budite sigurni: radimo napornije nego ikad prije i izvući ćemo se. Ne odustajemo niti od Lige prvaka.'