suspenzija

Je li boksu odzvonilo na olimpijskim igrama nakon ove odluke MOO-a?

30.11.2018 u 12:45

Bionic
Reading

Međunarodni olimpijski odbor objavio je u petak odluku da 'zamrzne organizaciju boksačkog turnira' na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. dok istovremeno pokreće istragu o kontroverznoj Međunarodnoj boksačkoj federaciji (AIBA).

'Službeni kontakti između AIBA-e i Organizacijskog odbora OI Tokio-2020., prodaja ulaznica, odobravanje i uspostavljanje sustava kvalifikacija, planiranje testiranja i finalizacija programa natjecanja su suspendirani', stoji u priopćenju MOO-a.

MOO je do ovakve odluke došao nakon što je AIBA podnijela izvješće o svojoj trenutačnoj situaciji što se tiče vodstva, financija i sportskog integriteta.

AIBA je već nekoliko godina u krizi i MOO je tu organizaciju i ranije upozoravao da mora riješiti svoje probleme s financijama i vodstvom kao i antidopinške probleme u sportu ili riskira isključenje s Olimpijskih igara u Tokiju.

Boks je dio ljetnih olimpijskih igara još od 1904. a na njima su nastupala i neka velika boksačka imena poput Muhammada Alija, Joea Fraziera, Georgea Foremana, Sugar Raya Leonarda, Anthonyja Joshue i Katie Taylor koji su osvojili zlatne olimpijske medalje prije nego su otišli u profesionalce.

  • +3
Zagreb Fight Night: Hrgović pobijedio Mansoura Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL