ANKETA TPORTALA

Je li Ante Čačić pravi izbornik za Hrvatsku ili ga treba maknuti?

12.06.2017 u 16:40

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija je kod Islanda doživjela prvi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (1:0), a u javnosti se opet potegnulo pitanje je li izbornik Ante Čačić dovoljno dobar za posao koji obnaša

Ante Čačić je najosporavaniji izbornik u povijesti hrvatske reprezentacije. U rujnu 2015. došao je na klupu naše nacionalne vrste umjesto Nike Kovača što nije dobro sjelo većem dijelu sportske javnosti.

Ipak, 63-godišnji stručnjak odveo je Hrvatsku na Euro u Francuskoj gdje je u osmini finala nesretno ispala od kasnijeg prvaka Portugala.

Čačić je dobio priliku i u novom ciklusu u kvalifikacijama za SP, rezultat ga je mazio, iako igra nije mogla sve zadovoljiti, no posrtaj kod Islanda u zadnjim trenucima utakmice, zbog čega naši reprezentativci više nisu u lagodnoj situaciji na putu prema Rusiji, opet je potegnuo pitanje koje se uvijek provlači kroz medije kada iskoči slabiji rezultat  - je li Čačić dovoljno dobar za hrvatsku reprezentaciju?

  • +15
Kvalifikacije za odlazak na SP, skupina I, 6. kolo, Island - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Stručni komentator HRT-a Joško Jeličić bio je jasan:

'Naši igrači zaslužuju trenera koji će ih voditi na pravi način.'

O Čačićevom vođenju govorili su i drugi stručnjaci koji su vezani uz hrvatski nogomet. Igor Štimac je tako za tportal kritizirao vađenje Mandžukića iz igre te je taj potez nazvao samoubilačkim, a Krunoslava Jurčića je zabrinuo 'nedostatak ideje'.

Mi vas pitamo u anketi, je li Čačić dovoljno dobar da odradi kvalifikacije za SP ili je već sada vrijeme za promjene.