OPRAVDANI BIJES

Jasna poruka Bobanovoj FIFA-i i Šukerovoj UEFA-i: To nema smisla

30.03.2017 u 06:54

Bionic
Reading

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho ponovno je kritizirao dvije najmoćnije nogometne organizacije FIFA-u i UEFA-u zbog prijateljskih utakmica reprezentacija

Mourinho je ostao bez Phila Jonesa i Chrisa Smallinga koji su zadobili ozljede u prijateljskoj utakmici Engleske protiv Njemačke što je bio povod Portugalcu da svoj bijes iskali na Svjetskoj nogometnoj organizaciji (FIFA) i europskoj nogometnoj organizaciji (UEFA).

'Apsolutno sam protiv prijateljskih utakmica. Takve utakmice u ovom razdoblju nemaju nikakvog smisla, jer nam sada dolaze najvažnije utakmice u sezoni. Prijateljske utakmice prije EP-a ili SP-a imaju smisla, ali u pola sezone samo prave probleme klubovima', rekao je bijesni Portugalac te nastavio:

'To su neke bezvezne utakmice u kojima nema nikakve važnosti.'

Mourinho se još i suzdržavao da ne bi sve rekao što mu je na pameti zbog jednog razloga.

'Jednom bih možda mogao biti izbornik pa ne smijem ni toliko kritizirati.'

Podsjećamo, ni u Hrvatskoj nisu oduševljeni prijateljskim utakmicama reprezentacije, jer je u utorak naša nacionalna vrsta na lošem terenu igrala u Estoniji (poraz 3:0), a uz to se teško ozlijedio Marko Pjaca.

Inače, Podsjećamo, u svibnju 2015. sadašnji predsjednik HNS-a Davor Šuker ušao je Izvršni odbor UEFA-e, dok je Zvonimir Boban u svibnju 2016. postao savjetnik predsjednika FIFA-e Giannija Infantina.