EURO, U-21

Izraelci do jednog od najvećih uspjeha; Španjolci pokazali psihičku stabilnost

02.07.2023 u 08:06

Bionic
Reading

Izraelska nogometna reprezentacija do 21 godine plasirala se u polufinale Europskog prvenstva zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca (4:3) u četvrtfinalnom dvoboju protiv Gruzije, odigranom u subotu u Tbilisiju. U polufinale su se plasirali i Španjolci, nakon što su u dvoboju odigranom u Bukureštu svladali vršnjake iz Švicarske s 2:1 u produžetku.

U osnovnih 90 minuta, kao i u 30 minuta produžetka, pogodaka nije bilo pa se pristupilo raspucavanju s 11 metara.

U udarcima s bijele točke Izraelci su bili uspješniji. Sva četvorica izvođača uspjeli su pogoditi mrežu, dok su kod Gruzijaca Giorgi Gagua i Saba Hvadagiani bili neuspješni. Obojici je izraelski vratar Peretz obranio udarce i odveo svoju reprezentaciju u polufinale.

Izraelcima će se u dvoboju za plasman u finale suprotstaviti bolji iz dvoboja Engleske i Portugala koji je na rasporedu u nedjelju.

Španjolski nogometaši su u subotnjem četvrtfinalnom dvoboju odigranom u Bukureštu svladali vršnjake iz Švicarske s 2:1 u produžetku.

Sergio Gomez je u 68. minuti postigao vodeći pogodak za Španjolce. Švicarci se nisu predavali i do izjednačenja su došli u prvoj minuti sučevog dodatka, a strijelac je bio Zeki Amdouni. Pobjednik je odlučen u dodatnih 30 minuta, a konačnih 2:1 za Španjolsku postavio je Juan Miranda pogotkom u 103. minuti.

Španjolska će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Francuske i Ukrajine koji je na rasporedu u nedjelju (21 sat) u Cluj-Napoci.