NOVA RUNDA

Iznova otvoren slučaj protiv Ante Šapine

20.12.2012 u 14:15

Bionic
Reading

Najvažniji slučaj u, kako ga njemački mediji nazivaju, najvećem kladioničarskom skandalu u povijesti europskog nogometa, ponovno je otvoren. Odlučio je tako Vrhovni sud u Karlsruheu...

Podsjetimo, u prvoj presudi izrečenoj u svibnju prošle godine berlinski Hrvat Ante Šapina je na Pokrajinskom sudu u Bochumu osuđen na pet i pol godina zatvorske kazne. Marijo Cvrtila, drugooptuženik, dobio je istovjetnih pet i pol godina kazne.

Vrhovni sud zaključio je u cijelom slučaju bilo određenih proceduralnih nepravilnosti u korist i protiv okrivljenika, kao i novih momenata, te kako isti trebaju biti uzeti u razmatranje pri izricanju presude.

'Vjerujem da će presuda biti ista kao i prva. To je bilo očekivano jer je bilo pogrešaka u korist i protiv okrivljenika, pa Pokrajinski sud mora ponovo zasjedati,' rekao je glavni tužitelj Peter Ernst.

Šapina je priznao dogovaranje 51 nogometne utakmice u jednogodišnjem razdoblju, među kojima su se našle i kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo, ogledi Europa lige, kao i raznih europskih nacionalnih prvenstava. Od namještanja je preko kladionica ostvario dobit od čak 2,3 milijuna eura.