težak poraz za kraj

Iznevjerili ga njegovi: Oproštaj od nogometa Fernanda Torresa pretvorio se u fijasko

23.08.2019 u 14:29

Bionic
Reading

Fernando Torres u dvoboju 24. kola japanske lige odigrao je za svoj Sagan Tosu protiv Vissel Kobea posljednju utakmicu u karijeri koja je za Španjolca završila neslavnim porazom 1:6

'Odlučio sam poslušati svoje tijelo. Nisam na nivou na kojem bih trebao biti i odlazim mirne savjesti. Ovo je zapravo najbolji način da pomognem svojoj ekipi,' najavio je Fernando Torres još potkraj lipnja te izabrao baš dvoboj protiv Vissela Kobea ovog petka za svoju posljednju utakmicu karijeri, iako japansko prvenstvo još ima desetak kola do kraja sezone.

  • +3
Fernando Torres Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zanimljivo, Tosu i Kobe puni su uglednih zvijezdi, Torres i Cuenca s jedne strane, Iniesta, David Villa, Thomas Vermaelen i Sergi Samper s druge, ali se svejedno u Japanu međusobno bore za opstanak.

Vissel Kobe u ovom je susretu ipak pokazao da zaslužuje više od 15. mjesta i pobijedio u gostima s visokih 6:1, na užas Fernanda Torresa i njegovih suigrača koji mu nisu pomogli učiniti ovaj oproštaj dostojanstvenim.

Jedan od pet golova gostiju je zabio Iniesta iz penala, a jedini za Tosu bio je djelo Vermaelena koji je poentirao u vlastitu mrežu, dok je Torres ostao bez postignutog pogotka na svom oproštaju.

U svakom slučaju, 35-godišnjak koji se u karijeri može pohvaliti golom odluke u finalu Eura 2008. godine za Španjolsku, kao i trijumfom na SP-u u Južnoj Africi te osvajanjem Lige prvaka s Chelseajem, kao i igranjem za Atletico, Liverpool i Milan, zaslužio je odmor i malo uživanja u životu. A ovaj oproštajni susret pokazao je zašto nema strpljenja čekati kraj sezone i želi što prije otići iz Japana…