FIFA_SP_2018.svg

DOMAĆIN NA STRANI SUPER ORLOVA?

Iznenađujuća izjava nigerijskog izbornika; evo zašto misli da će Rusi navijati protiv Hrvata!

  • D. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 15.06.2018 18:24
  • Objavljeno 15.06.2018 u 18:24
Bionic
Reading

Izbornik nigerijske nogometne reprezentacije Gernot Rohr najavio je subotnji dvoboj protiv Hrvatske u 1. kolu D skupine svjetskog prvenstva te smatra kako je to sudar 'mladosti i momčadi pune zvijezda'.

Kao i proteklih dana Rohr je nastavio s hvalospjevima na račun naše reprezentacije.

'Hrvatska ima momčad prepunu zvijezda, no mi imamo mladost i karakter. Hrvatska reprezentacija je sastavljena od igrača koji su igrali u finalu Lige prvaka, finalu Europske lige, te najjačim europskim ligama. Mi nemamo toliko igrača u vrhunskim klubovima. Bit će to okršaj momčadi pune zvijezda i mladog kolektiva. Vidjet ćemo kako će završit', kazao je Rohr na službenoj novinarskoj konferenciji.

Njemački stručnjak je naglasio kako njegova momčad jedva čeka početak sutrašnje utakmice na sjajnom stadionu u Kalinjingradu.

'Svi smo uzbuđeni zbog početka natjecanja i što ćemo igrati u ovoj lijepoj zemlji. Nadam se kako ćemo na turniru ostati što duže', dodao je.

  • +3
Prijateljska utakmica: Engleska - Nigerija Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nigerija i Hrvatska do sada nikada nisu igrale međusobno.

'Bit će to naš prvi međusobni susret, uvijek je lijepo igrati protiv nekog novog, međutim za nas je glavni izazov proći skupinu, a za to nam treba dobar rezultat.'

Rohr vodi 'super orlove' od 2016. godine, a prije toga je vodio Gabon, Niger i Burkinu Faso.

'Ako gledamo poziciju na ljestvici FIFA-e mi nismo favoriti. Prema rankingu bi trebali biti posljednji u skupini. Mi smo skromni, ali velikih ambicija.'

Zamoljen da komentira bojazan od rasističkih uvreda s tribina, Rohr je naglasio kako se u Rusiji sjajno osjeća.

'Podržavam politiku borbe protiv rasizma. Siguran sam kako u nedjelju neće biti nikakvih povika s tribina. Sjajno smo primljeni u Rusiji i siguran sam kako ćemo imati podršku s tribina. Hrvatska će možda imati više navijača na tribinama, ali domaći će navijati za nas jer u svojim redovima imamo dvojicu 'Rusa'. Ahmed Musa igra za moskovski CSKA, a Brian Idowu za Amkar,' kazao je nigerijski izbornik na kraju.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal