odlazak iz hoffenheima

Iznenađenje iz Njemačke: Kramarić će ipak biti jedna od najvećih zvijezda prijelaznog roka?

28.05.2019 u 12:46

Bionic
Reading

Dnevnik Bild vjeruje da postoje veliki izgledi da Andrej Kramarić napusti Hoffenheim ovog ljeta, nakon što klub nije uspio ostvariti plasman u europska natjecanja…

Iza 27-godišnjeg hrvatskog napadača odlična je sezona u kojoj je zabio 17 golova u Bundesligi te tome dodao i četiri asistencije, a potkraj prošle kalendarske godine bio je u seriji od devet utakmica u svim natjecanjima u kojima je poentirao, čime se od aktualnih igrača mogu pohvaliti tek rijetki, poput Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

  • +17
Andrej Kramarić, hrvatski reprezentativac i napadač Hoffenheima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, unatoč dobroj igri Kramarića i njegovog napadačkog kolege Belfodila, Hoffenheim je osvojio tek deveto mjesto u Bundesligi te ostao bez izlaska u europska natjecanja, nakon što je u prethodne dvije sezone bio među četiri najbolje momčadi i išao u Ligu prvaka, jednom u kvalifikacije, drugi put u grupnu fazu.

Klub je ostao bez trenera Juliana Nagelsmanna koji je prešao u Leipzig, a dnevnik Bild tvrdi da bi nakon svega mogao ostati i bez Andreja Kramarića, strijelca rekordnih 50 klupskih golova u Bundesligi, za kojeg već postoje ponude na stolu.

Zanimljivo, u nedavnom intervjuu za tportal on nije dao naslutiti da bi se to moglo dogoditi.

'Ja sam sretan i zadovoljan svime u klubu. Jedini problem je što se zove Hoffenheim i onda mnogi nemaju predodžbu o kakvom je klubu riječ. A imamo sve na razini, recimo, Bayerna. Od uvjeta, trening kampa… Osjećam se kao doma, cijene me u klubu, cijene me navijači. Dodatni problem je to što je odšteta visoka, a i moja primanja nisu malena,' rekao nam je Andrej Kramarić.

Vrijednost na tržištu procjenjuje mu se na oko 35 milijuna eura, što ipak u današnje vrijeme nije tako velika cifra. Nijemci vjeruju da bi Andrej ipak mogao biti jedna od zvijezdi prijelaznog roka, a ostaje za vidjeti hoće li ponude dolaziti samo iz Bundeslige ili i iz drugih liga 'petice'. Kramarić sigurno ne bi imao ništa protiv ponovo se okušati u Premiershipu i dokazati da su problemi u redovima Leicestera ipak bili tek jedna slaba epizoda u karijeri…