U MERCEDESU ODAHNULI

Iznenađenje: Hamilton o Nici Rosbergu nikad nije ovako govorio!

16.04.2017 u 10:49

Bionic
Reading

Iako je doživio svoj prvi poraz od Valtterija Bottasa na kvalifikacijama za Veliku nagradu Bahreina, Lewis Hamilton biranim je riječima govorio o svom timskom kolegi kojeg čini se zaista iznimno cijeni...

'Dobre stvari se događaju dobrim ljudima,' zaključio je Lewis Hamilton nakon što ga je Valtteri Bottas pobijedio u subotu na stazi Sakhir i startat će ispred njega na Velikoj nagradi Bahreina.

Zaista je rijetkost u Formuli 1 da netko s toliko poštovanja govori o timskom kolegi, jer unutar svake momčadi vlada najveći rivalitet među vozačima koji su svjesni da moraju biti brži od kolega u jednakom bolidu, kako bi očuvali svoju reputaciju u sportu. No, Bottas je nekako uspio osvojiti Lewisa koji stalno ponavlja da nikad nije s boljim vozačem dijelio garažu.

Takav obrat je veliko iznenađenje, jer Hamilton je rijetko u prošlosti imao srdačan odnos s kolegama, a posebno loše bilo je s Fernandom Alonsom u McLarenu 2007. godine, kao i s Nicom Rosbergom posljednjih godina u Mercedesu, unatoč tome što su obojica naglašavali međusobno prijateljstvo iz tinejdžerskih dana.

'Nico i Lewis su imali poseban odnos, bilo je tu repova koji su se vukli dugo vremena. Za neke smo znali, za neke i nismo,' priznao je ravnatelj Toto Wolff koji se nada da će trenutna idila potrajati u Mercedesu:

'Kao vozač nikad ne želiš izgubiti, ali vidim da postoji međusobno poštovanje, ne samo na stazi, već i kad razgovaraju.'

Ako tome još pridodamo da prvi favoriti za titulu, Hamilton i Vettel iskazuju međusobno poštovanje kao nikad prije na početku sezone, jasno je da je Formulom 1 zavladala sportska idila kakvu smo u prošosti rijetko imali. No, hoće li tako ostati i nakon prvih incidenata na stazi?