NIJE DOBRO

Izborniku Lini Červaru ovakva situacija se nikad nije dogodila; hrvatska reprezentacija ostala bez čak 11 igrača; evo tko se sve odazvao

02.11.2020 u 15:26

Bionic
Reading

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Zagrebu uoči susreta EHK EURO kupa protiv Mađarske koji će se igrati u subotu u Osijeku

Ovo je prvo okupljanje 'kauboja' nakon devet mjeseci i osvajanja srebrnog odličja na Europskom prvenstvu u Stockholmu.

Zbog koronavirusa izbornik Lino Červar morao je prilično mijenjati popis igrača koje je prvobitno pozvao. Otpali su Ivan Pešić, David Mandić, Josip Božić-Pavletić, Marin Šipić, Matej Hrstić, Mate Šunjić, Matej Ašanin, Valentino Ravnić, Lovro Mihić, Igor Karačić i Marko Mamić, dio njih jer su zaraženi koronavirusom, a neki jer su im klubovi u samoizolaciji.

Nakon okupljanja su i igrači i stručni stožer odradili testiranje i svi su negativni na COVID-19.

'Drago mi je da su igrači, oni koji su zdravi, došli ovdje. Mislimo i o onima koji nisu s nama i nadamo se kako ćemo na narednom okupljanju, kad ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo, biti svi. Poruku ohrabrenja i nade i želje da svi budemo zdravi i da nam bude bolje šaljemo svima', izjavio je izbornik Červar.

Povratnik u reprezentaciju Ivan Čupić nije skidao osmijeh s lica.

'Sigurno je ovo sada neka nova Hrvatska i neka malo drugačija, nego u ono vrijeme kad sam ja otišao prije dvije i nešto godine, ali uzbuđen sam, sretan i drago mi je da sam zdrav i da sam opet tu', kazao je Čupić.

U reprezentaciju se nakon određenih nesuglasica s odgovornima u savezu vratio i Manuel Štrlek.

'Sigurno mi je lijepo doći ponovno tu, vidjeti se s dečkima, odigrati koju utakmicu. Nažalost, situacija je ovakva kakva je, ali ćemo se truditi da izvučemo maksimum iz treninga i iz utakmice s Mađarima u Osijeku, koji su isto u dosta izmijenjenom sastavu. Trebamo se svi naučiti prilagođavati situaciji', izjavio je Štrlek.

Osim utakmice s Mađarskom, Hrvatska je u ovom reprezentativnom terminu trebala još igrati i sa Slovačkom, no Slovaci su otkazali nastup zbog koronavirusa.

Konačni popis igrača za utakmicu s Mađarskom: Marin Šego (Montpellier), Moreno Car (Nexe), Manuel Štrlek (Veszprem), Marin Jelinić (Nexe), Željko Musa (Magdeburg), Marino Marić (Melsungen), Ilija Brozović (Hannover-Burgdorf), Ante Kuduz (Dinamo Bukurešt), Domagoj Duvnjak (Kiel), Halil Jaganjac (Nexe), Luka Cindrić (Barcelona), Domagoj Pavlović (Melsungen), Šime Ivić (Erlangen), Ivan Martinović (Hannover-Burgdorf), Ivan Vida (Nexe), Fran Mileta (Nexe), Ivan Čupić (Vardar 1960)