BEZ MILOSTI

Bayern nije dopustio da ga se ucjenjuje te je donio šokantnu odluku koja znači milijunski gubitak u blagajni, ali nitko nije veći od kluba

02.11.2020 u 11:17

Bionic
Reading

Bayern je povukao drastičan potez, povukao je svoju ponudu za produljenje ugovora s Davidom Alabom (28) i Austrijanac na kraju sezone može napustiti klub besplatno

Najtrofejniji njemački klub još jednom je pokazao kako nitko ne može biti iznad kluba i da nikada neće dopustiti da ga netko ucjenjuje pa makar to značio i milijunski gubitak u blagajni. Na svojoj koži to je osjetio i David Alaba, branič koji je u München stigao u mlađe Bayernove kategorije još 2008. iz bečke Austrije.

Postao je jedan od važnijih kotačića u najbogatijem bundesligaškom klubu te je u tome razbolju osvojio sve što se osvojiti može: devet prvenstava, šest Njemačkih kupova, tri njemačka Superkupa, po dvije Lige prvaka i Uefina superkupa i jedno SP klubova.

David Alaba je u najboljim godinama, procijenjen je na 65 milijuna eura što je fenomenalan iznos u ovako teška vremena (koronavirus), ali austrijskom braniču sljedeće ljeto istječe ugovor.

U Bayernu su mu ponudili produljenje u skladu svojih mogućnosti s obzirom na situaciju s pandemijom koja je pogodila sve grane gospodarstva zbog pandemije te su poručili da mora donijeti odluku do kraja listopada. Na kraju igrač i njegov menadžer Pini Zahavi nisu bili zadovoljni ponuđenim novim uvjetima, odnosno tražili su značajno povećanje plaće.

  • +68
Lokomotiv Moskva - Bayern Izvor: EPA / Autor: Maxim Shipenkov / POOL

U Bayernu su reagirali na žestok način, povukli su svoju ponudu i tako se besplatno odrekli svoje zvijezde.

'Dali smo mu vrlo dobru i poštenu ponudu s obzirom na trenutno vrijeme. Alabinom agentu rekli smo tijekom nedavnog sastanka da želimo odgovor do kraja listopada. Moramo biti u mogućnosti napraviti planove na tako važnoj poziciji. Čuli smo se s njim tek u subotu. Naš sportski direktor Hasan Salihamidžić kontaktirao je njegovog agenta i odgovor je bio da ponuda još uvijek nije zadovoljavajuća te da o tome moramo više razmišljati. Zato smo odlučili u potpunosti povući ponudu. To znači da više nema ponude ', izjavio je predsjednik Herbert Hainer.

Prema njemačkim novinarima, menadžer i igrač su u šoku zbog ovakvog poteza Bayerna, nisu to očekivali, bili su uvjereni da će se pregovori nastaviti i sada se čeka njihov istup u javnosti.

Inače, situaciju oko Davida Alabe pozorno prate Real Madrid i Barcelona koji konstantno pokazuju interes za austrijskog nogometaša, jer je njegov odlazak iz Bayerna sada realnost.