sve jasno

Izbornik Zlatko Dalić zabrinut je zbog Kovačićevog izostanka, ali ništa ne prepušta slučaju i već zna tko bi ga mogao zamijeniti

29.10.2021 u 21:54

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom dvije su odlučujuće utakmice kvalifikacija za odlazak na SP u Katar sljedeće godine. No, kao ti tijekom cijelog ciklusa, izbornik Dalić tako će i sada imati problema sa sastavljanjem momčadi, jer iz Londona je stigla vijest o ozljedi Matea Kovačića

Hrvatska nogometna reprezentacija će u posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za SP 2022. godine protiv Malte i Rusije po svemu sudeći biti bez Matea Kovačića koji se ozlijedio na treningu Chelsea.

Menadžer Bluesa Thomas Tuchel je na novinarskoj konferenciji u petak otkrio kako se Kovačić ozlijedio u posljednjim trenucima treninga londonskog sastava.

'Nažalost, Kovačić je u posljednjoj minuti treninga ozlijedio tetivu i bit će izvan terena nekoliko tjedana', kazao je Tuchel za klupsku stranicu.

'Nadam se da će se nakon međunarodne stanke moći vratiti ovdje', dodao je njemački stručnjak.

'Izbornik Zlatko Dalić razgovarao je s Kovačićem, a liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije u komunikaciji je s liječnicima Chelseaja i pratit će razvoj Kovačićeve ozljede. Ovisno o razvoju oporavka, bit će poznato hoće li Mateo biti spreman za predstojeće odlučujuće kvalifikacijske utakmice za SP u Kataru 2022. protiv Malte (11. studenoga) i Rusije (14. studenoga)', piše u objavi na stranici Hrvatskog nogometnog saveza.

Ipak, da se neće čekati zadnji trenutak, potovrdio je izbornik u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

'Zaista veliki udarac za nas. Ja se još uvijek nadam da to možda bude i bolje i da će to ići brže, ali mi nećemo ništa forsirati, kao što nismo ni prije. Zvat ćemo Luku Sučića ako Kovačić ne bude mogao, moramo onda nešto mijenjati u taktici', rekao je Dalić.