UTORAK - 20.45 SATI

Izbornik Zlatko Dalić je prelomio, ovo je prvih 11 Hrvatske za utakmicu odluke

21.11.2023 u 05:45

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras (20.45 sati) lovi još jedno veliko natjecanje, Vatreni dočekuju Armeniju, a pobjeda im jamči plasman na Euro 2024. u Njemačkoj

Izbornik Zlatko Dalić već je ispisao povijest sa svjetskim srebrom i broncom, ali i tako što je prvi koji je odveo nacionalnu vrstu na tri velika natjecanja. Blizu je toga da to napravi i četvrti put.

I ove kvalifikacije su, tradicionalno, bile uzbudljive. Umjesto šetnje Vatreni su si sami zakomplicirali situaciju, ali u zadnjem kolu sve drže u svojim rukama. Pobijede li izabranici Zlatka Dalića, idu na Euro bez obzira na rezultat dvoboja Walesa i Turske u Cardiffu. U svakom drugom slučaju, onom remija ili poraza od Armenaca, Hrvatska će morati gledati prema Walesu. Dobije li Wales Tursku, tada ni remi Hrvatskoj protiv Armenije ne bi bio dovoljan za potvrdu drugog mjesta.

'Nisam imao u planu da ćemo se opet dovesti do toga da u zadnjem kolu odlučujemo. Listopad nas je koštao živaca i stresa. Očekujem čvrst pristup, treba graditi pobjedu, ne dopustiti protivniku šanse, tako je bilo i Splitu gdje smo dominirali i bilo je pitanje kad ćemo zabiti. Očekujem da ćemo igrati kao u Armeniji, da ćemo biti racionalni, pametni, agresivni i kompaktni. Nećemo pratiti utakmicu u Walesu, samo ćemo gledati sebe', rekao je hrvatski izbornik.

  • +38
Latvija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Ansis Ventins/PIXSELL

Prema zadnjim informacijama koje dolaze iz hrvatskog 'tabora' prvih 11 bi trebalo biti: Livaković - Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol - Modrić, Brozović - Majer, Kramarić, Ivanušec - Budimir.

* više statistika OVDJE

A Armenci, koji su izgubili sve šanse za odlazak na Euro žele pomrsiti račune Vatrenima.

'Očekujem dobru utakmicu. Naravno da imamo motiv. Bilo bi čudno da nemamo motiv igrati protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. Imamo veliku želju, pokušat ćemo pružiti najbolje što možemo', kazao je armenski strateg Oleksandr Petrakov.

  • +4
Trening Armenije Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'