Slijedi crna gora

Izbornik Tucak zadovoljan visokom pobjedom na otvaranju Eura: 'Ostvarili smo laku i uvjerljivu pobjedu, ali to je tek početak'

14.01.2020 u 18:56

Bionic
Reading

Ivica Tucak se osvrnuo na pobjedu Hrvatske nad Njemačkom na otvaranju Europskog prvenstva u vaterpolu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Njemačku sa 17:9 na otvaranju Europskog prvenstva u Budimpešti. Iako rezultat ukazuje na dominaciju Hrvatske, nije tako izgledalo na početku. Njemačka je dobila prvu četvrtinu 2:1 i mučila Hrvatsku sve do 10. minute.

U tom trenu Nijemci su vodili 3:2, ali sjajna serija naših dovela je do 7:4 za Hrvatsku na poluvremenu.

'Početak je uvijek takav, Nijemci nisu za podcijeniti. Dok su imali snage i koncentracije su nas držali u klinču, ali nakon dosta plivanja. tranzicije i lako postignutih golova, došli smo do onoga što smo htjeli, a to je ipak na kraju laka i uvjerljiva pobjeda', rekao je izbornik Ivica Tucak pred televizijskim kamerama nakon utakmice pa dodao:

'Mislim da je generalno bila jako dobra utakmica ako izuzmemo početak koji nismo ni očekivali da će biti drugačiji i koji je bio tvrd i žilav pa smo ih trebali lomiti. Naša kvaliteta je na kraju došla do izražaja i mislim da smo od sredine druge četvrtine do kraja odigrali pravu mušku utakmicu.'

Hrvatska je u skupini A, osim s Njemačkom, s Crnom Gorom i Slovačkom, a u četvrtak u 20:30 ćemo snage odmjeriti s Crnogorcima. Bit će to odlučujuća utakmica za prvo mjesto u skupini koje osigurava izravan plasman u četvrtzavršnicu Europskog prvenstva.

'Tek smo riješili prvu stepenicu. Čeka nas Crna Gora i napravit ćemo sve da pobijedimo u toj utakmici i budemo i matematički prvi u skupini', zaključio je Tucak.

Dvoboj s Crnom Gorom kratko je najavio i Luka Bukić.

'Očekivalo se da će ogled s Crnogorcima biti utakmica za prvo mjesto. Oni su jaka momčad, baš su fizički jaki. Imaju i dobar skup starih i mladih igrača, ali očekujem da ćemo na kraju mi pobijediti', jasan je bio Bukić.