moćne barakude

Hrvatski vaterpolisti pokazali zastrašujuću moć već u prvoj utakmici Eura; Njemačku napunili do vrha!

14.01.2020 u 15:39

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u Budimpešti Njemačku s uvjerljivih 17:9 u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu. Čini se kako je momčad Ivice Tucka već sada u top formi...

Lakše od očekivanog hrvatska vaterpolska reprezentacija ostvarila je protiv Njemačke pobjedu 17:9 na otvaranju Europskog prvenstva u Budimpešti u skupini A u kojoj se još nalaze Crna Gora i Slovačka. Igrači izbornika Ivice Tucka pokušali su od početka su nametnuli svoj stil igre, ali nije išlo tako da je Njemačka dobila prvu četvrtinu 2:1.

U nastavku utakmice nije bilo ništa bolje sve do desete minute kada je Njemačka povela 3:2. Nakon toga kreće sjajna serija Hrvatske koja je već do poluvremena vodila 7:4. Čak šest golova u drugoj četvrtini potpuno je dotuklo borbene Nijemce koji nisu znali odgovoriti na agresivnu obranu Hrvatske.

Maestralna igra nastavila se u i trećoj četvrtini u kojoj je Hrvatska ponovno zabila šest golova i već tada je bilo jasno - kada je nakon trećeg perioda Hrvatska imala +8 (13:5) - kako će ovo biti uvjerljiva pobjeda na otvaranju Eura. Te dvije četvrtine pokazale su zastrašujuću moć Hrvatske koja je poslala jasnu poruku svojim protivnicima.

Ostatak utakmice bila je čista rutina tako, a dominirao je Lovre Miloš sa tri gola u kratkom razdoblju. Sjajan je na golu bio i Marko Bijač koji je do kraja treće četvrtine upisao deset obrana.

Do kraja utakmice Lončar, Macan i Bukić potvrdili su uvjerljivu pobjedu Hrvatske 17:9 koja je u povijesti imala puno uspjeha na europskim prvenstvima. Podsjetimo, od osamostaljenja Hrvatska je osvojila četiri medalje; srebro u Firenzi 1999, srebro u Kranju 2003, zlato u Zagrebu 2009. te broncu 2017. u Barceloni.

Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Lovre Miloš s tri gola, dok su Ante Vukičević, Andro Bušlje, Loren Fatović, Luka Bukić i Josip Vrlić zabili po dva gola.

Kod Nijemaca najefikasniji su bili Marin Restović s tri, te Ben Reibel i Maurice Juengling sa po dva gola.

Važno je naglasiti kako prvo mjesto u skupini donosi direktan plasman u četvrtfinale dok drugoplasirana momčad skupine mora igrati utakmicu osmine finala. Plasman u polufinale trebao bi biti dovoljan za plasman na Olimpijske igre u Tokio 2020. koji su već ranije osigurale reprezentacije Italije, Španjolske i Srbije. To znači kako reprezentacija koja po rezultatu bude najbolja, uz spomenute tri reprezentacije, osigurat će direktan nastup na OI u Tokiju.

U drugom susretu iz skupine A Crna Gora je pobijedila Slovačku sa 15-4.

U pobjedničkim redovima najefikasniji je bio Aleksandar Ivović sa četiri gola, dok su kod Slovaka četvorica igrača postigla po jedan pogodak.

Raspored Hrvatske na EP-u:

  • Hrvatska - Njemačka 17:9
  • Hrvatska - Crna Gora (četvrtak, 16. siječnja u 20:30)
  • Hrvatska - Slovačka (subota, 18. siječnja u 16:00)

EP u vaterpolu, skupina A:

  • Hrvatska - Njemačka 17:9
  • Crna Gora Slovačka sa 15:4