vaterpolisti za zlato

Izbornik Tucak objavio popis 13 sretnika koje vodi na olimpijske igre u Tokio: Ovo je najteža odluka za svakog trenera i izbornika...

08.07.2021 u 12:28

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis od 13 igrača na koje računa na Olimpijskim igrama u Tokiju (23. srpnja - 8. kolovoza).

Nastup u skupini B na OI Hrvatska će otvoriti 25. srpnja protiv Kazahstana, a potom ih očekuju Srbija, Španjolska, Australija te Crna Gora.

'Ovo je najteža odluka za svakog trenera i izbornika. Nakon prvotnih kvalifikacija za Olimpijske igre, a potom i iscrpnih priprema, odabrali smo trinaestoricu igrača koji će predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama. To su po mojoj procjeni, u konzultaciji s ostalim suradnicima, u ovom trenutku najboljih trinaest. Želim se zahvaliti svim igračima koji su od početka uključeni u pripreme reprezentacije. Zahvaljujući njihovom zajedničkom radu, želji i volji uspješno smo iznjedrili trinaest najkvalitetnijih igrača. Hvala svakome pojedinačno. Uspjeh u Tokiju bit će naš zajednički', rekao je izbornik Tucak.

Prije puta u Tokio reprezentacija će još nastupiti na turniru u Cagliariju, a na koji putuju ovog četvrtka. Prvu će utakmicu Hrvatska odigrati u petak u 20.30 sati protiv Rusije, dok je u subotu od 19 sati igrati protiv domaćina Italije.

Po završetku turnira, u nedjelju reprezentativci odlazi kućama te se ponovo okupljaju u Zagrebu 15. srpnja kada nastavljaju s pripremama do odlaska u Tokio.

HRVATSKA VATERPOLSKA REPREZENTACIJA:

  • VRATARI: Marko Bijač, Ivan Marcelić
  • CENTRI: Luka Lončar, Josip Vrlić
  • BRANIČI: Andro Bušlje (kapetan), Marko Macan, Paulo Obradović
  • NAPADAČI: Lovre Miloš, Maro Joković (zamjenik kapetana), Xavi Garcia, Ante Vukičević, Luka Bukić, Loren Fatović