tucak sve objasnio

Izbornik hrvatskih vaterpolista nije imao jednostavan zadatak, jer četvoricu je igrača morao prekrižiti: Popadić je pokazao da je u boljoj formi

05.01.2021 u 19:39

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis od 15 igrača koje vodi u mađarski grad Debrecen, na europski kvalifikacijski turnir Svjetske lige.

Od 19 igrača koliko ih se nalazi na pripremama, otpala su očekivano dvojica vratara - Marin Šparada i Ivan Marcelić, centar Luka Lončar, te vanjski Franko Lazić.

'Smatram da je u ovom trenutku ovih 15 igrača najbolje rješenje,' kazao je Tucak.

'Uz jednu lakšu ozljedu Luke Lončara odlučili smo da s njegovim odlaskom ne želimo ništa riskirati, dok po pitanju Marcelića smatram da je i dalje jedan od glavnih golmanskih kandidata za reprezentaciju. Međutim, u ovom trenutku Toni Popadić je sa svojim obranama u Jugu, kao i na ovim pripremama, dao do znanja da je trenutačno u boljoj formi', dodao je izbornik.

Hrvatsku reprezentaciju na turniru europskih kvalifikacija za završnicu Svjetske lige u mađarskom Debrecenu 8. siječnja u 16:45 sati u četvrtfinalnoj utakmici očekuje reprezentacija Crne Gore.

'Od samog turnira očekujemo da nam pokaže jasniju sliku trenutačnog stanja igrača, s obzirom na to da će ovo biti prve službene utakmice hrvatske reprezentacije od Europskog prvenstva u Budimpešti 2020. godine. Velika pauza, od sada već godinu dana. Očekujemo da ćemo uvidjeti na čemu trebamo raditi kako bismo što spremnije dočekali Rotterdam i 14. veljače kada započinje kvalifikaciji turnir za Olimpijske igre, što je fokus reprezentacije', naglasio je izbornik.

Hrvatski vaterpolisti u Debrecen kreću u srijedu u 10 sati, a prvu utakmicu 'barakude' će odigrati u petak, 8. siječnja protiv Crne Gore.

Pobjednik tog para u polufinalu će za suparnika imati boljeg iz ogleda Mađarska - Italija.

VRATARI: Marko Bijač (Pro Recco), Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)

CENTRI: Josip Vrlić (Mladost), Nikša Dobud (Pro Recco), Luka Lozina (Vouliagmeni)

BRANIČI: Andro Bušlje, kap. (Mladost), Marko Macan (Waspo 98 Hanover), Rino Burić (Jadran Split), Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje)

NAPADAČI: Lovre Miloš (Mladost), Maro Joković (Brescia),. Xavi Garcia (Jug Adriatic osiguranje), Luka Bukić (Mladost), Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje), Zvonimir Butić (Jadran Split)