psk_2

španjolska lekcija

Izbornik Dalić bio je brutalno iskren nakon teškog poraza: To nismo smjeli dopustiti!

Bionic
Reading

S velikim nestrpljenjem čekala se utakmica 1. kola Eura između Hrvatske i Španjolske u Berlinu koja je nakon 90 nminuta završila uvjerljivom pobjedom Furije 3:0. Prije svega zbog toga što su Vatreni imali pravu domaću atmosferu, ali nije išlo... Nakon spektakla svi su čekali što će reći hrvatski izbornik Zlatko Dalić

Od prije je bio poznat podatak kako je ovo bila ukupno jedanaesta utakmica Hrvatske i Španjolske u povijesti. Do okrašaja u Berlinu, u utakmici 1. kola Eura, 'Furija' je imala vodstvo u pobjedama 6-3, dok je jedan susret završio bez pobjednika. Nakon utakmice u Berlinu učinak se značajno podebljao na stranu Španjolske...

Naime, na olimpijskom stadionu pred 69.000 gledatelja Španjolska je bila bolja 3:0. Sva tri gola su Španjolci su postigli u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Alvaro Morata u 29., Fabian Ruiz u 32., te u nadoknadi Dani Carvajal.

Ubrzo nakon utakmice pred mikrofon HTV-a stao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

'Nismo na željeni način otvorili Euro. Prvo da čestitam Španjolskoj na pobjedi. Njihova visoka pobjeda, a naš težak i zaslužen poraz. Nismo bili na nivou, bili smo bez energije, bez agresije privih 15.-ak minuta smo se dosta mučili, nakon toga smo se posložili, preuzeli malo i posjed i nekakvu igru, međutim primili smo gol iz naše netipične greške. kazao je Dalić dodavši:

'Otvorili smo se i primili smo gol tako da je to zaista loše i onda ono što je najgore kad imaš 0:2 OK, ali u extra timeu primili smo gol iz korena. To nismo smjeli dopustiti... Utakmica je tad bila gotova i riješena i to dokazalo koliko smo bili dekoncentrirani i koliko nije bilo energije', dodao je Dalić.

Stiglo je i pitanje je li se možda promijenilo u pripremi utakmice:

'Baš o tome razgovaramo i analizirat ćemo. Bili smo predaleko od igrača što je bio dogovor i kroz trening i zadnje dvije utakmice. Ružan poraz, bilo je premalo agresije premalo duela i djelovali smo nemoćno', bio je brutalno iskren Dalić koji je svjestan, kao i igrači, da protiv Albanije u srijedu u Hamburgu, igra samo pobjeda.

Prokomentirao je Dalić i izmjene koje je napravio:

'Htjeli smo vidjeti Perišića što može i da ga pripremimo za ono što slijedi. Htjeli smo odmoriti Luku i Kovu jer kad već gubiš 0:3, a u srijedu imamo novu utakmicu. Predaleko smo bili od njih, primili smo golova iz olakih situacija i naših loših reakcija. A nismo zabili iz nekih boljih situacija pa čak ni iz penala.

Za kraj se osvrnu na Albaniju koja ih čeka u srijedu u 15 sati:

'Da, dvije su utakmice do kraja grupna faze. Znamo što je naš cilj, trebamo se na to fokusirati i tražit pobjedu!', poslao je jasnu poruku.

  • +23
Euro 2024, 1. kolo: Španjolska - Hrvatska Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH
  • +10
Navijači se okupljaju na Olimpijskom stadionu uoči susreta između Španjolske i Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal