ČEKA GA UGOVOR ŽIVOTA

Izbornik Aco Petrović i suigrači zaprepašteni Bogdanovićevom igrom

06.03.2017 u 11:44

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović odigrao je protiv Orlando Magica svoju najbolju utakmicu u dresu Washington Wizardsa, a u njegovim majstorijama i sjajnoj šuterskoj večeri u glavnom gradu SAD-a uživao je i hrvatski izbornik Aco Petrović

U stilu legendarnog Dražena Petrovića iz najboljih dana 27-godišnji Bojan Bogdanović tricama je uništio momčad Orlanda u pobjedi 115:114. Ukupno je Bogdanović iz igre imao šut 9-12, od čega je za tri poena gađao 8-10. Čak 15 od ukupno 27 koševa zabio je u posljednjoj četvrtini te je jasno kako je upravo Mostarac bio tvorac pobjede trenutačno treće momčadi u Istočnoj konferenciji. Takvu šutersku večer u svojim najboljim danima NBA nisu imali ni legendarni Dražen Petrović ili Toni Kukoč. Nema sumnje kako je Bogdanović svojom izvedbom oduševio i izbornika Acu Petrovića kod kojeg je briljirao na Olimpijskim igrama u Riju. No teško da se Aco mogao nadati kako će uživo vidjeti rekordan broj trica kad su u pitanju Hrvati u NBA-u.

'Imao sam osjećaj da danas ne mogu promašiti. Nadam se da ću na svakoj sljedećoj utakmici imati takav osjećaj', kazao je nakon utakmice bivši igrač Brooklyn Netsa, nasmijavši tako okupljene novinare i dodavši:

'U drugom poluvremenu nakon minusa od 16 koševa na parket je izašla jedna potpuno druga momčad, a nakon nekoliko dobrih obrambenih reakcija i trica u napadu, uključili su se navijači i to nam je dalo krila za potpuni preokret.'

Od dolaska u Washington Wizardse Bogdanović ima šut za tri poena od fantastičnih 59% (20-34) čime je dokazao da se radi o velikom pojačanju. Nakon utakmice pohvalio ga je i trener gostiju Frank Vogel čiji igrači za Hrvata nisu mogli pronaći rješenje.

'Bio je sjajan! Trenutačno je u seriji i nadam se da će tako nastaviti', nahvalio je Bogdanovića najbolji igrač Wizardsa John Wall, jedan od najboljih dodavača u ligi kojeg je visokim postotkom šuta za tri poena hrvatski košarkaš – zaprepastio.

Nahvalio je Bogdanovića i sjajni šuter Bradley Beal koji je s 32 koša (trice 3-5) bio najefikasniji igrač Wizardsa:

'Osjećam se loše zbog njega jer je zabio više trica od mene, čak osam (smijeh). Sjajan je strijelac i sretni smo što ga imamo', sa smiješkom je kazao Beal.

Bogdanović je na pitanje o Wallu kratko rekao:

'Nikada u karijeri nisam igrao s boljim playmakerom. Užitak je biti s njim na parketu.'

Naravno, Bogdanovića je pohvalio i trener Wizardsa Scott Brooks:

'Ima veliko iskustvo, zna kako treba igrati i uzima važne šutove te pogađa važne šutove.Ono što mi se kod njega dopada jest činjenica da ne postaje nervozan ako ne dobije loptu ili ako ne ubaci niti jedan koš u četvrtini. Navikao je na to i to mu nije ništa novo', kratko je objasnio Brooks.

Bogdanović je u ljeto slobodan igrač i ako nastavi ovako dobro igrati cijena na tržištu će mu značajno porasti. Već sada je jasno kako će postati najbolje plaćeni sportaš u hrvatskoj povijesti, a prema nekim predviđanjima mogao bi potpisati novi petogodišnji ugovor vrijedan oko 70 milijuna američkih dolara.

Hrvatski košarkaš nakon utakmice je za HRT objasnio što ga je dočekalo u novom klubu i kakva su mu bila očekivanja.

'U Washingtonu sam dočekan iznad svih očekivanja. Suigrači me izuzetno respektiraju, što mi je strašno bitno. Zasad, u ovih tjedan-dva koliko sam ovdje, mislim da mi sve ide super', rekao je hrvatski reprezentativac u ekskluzivnom razgovoru za HRT dodavši:

'Dosta se promijenila moja igra i igra momčadi u koju sam došao u odnosu na ono što sam imao u Brooklynu. Mislim da je svima jasno kako sam u puno boljoj momčadi s puno boljim igračima i to mi otvara dosta otvorenih šutova i imam više prostora za igru nego što je to bio slučaj u New Yorku.' 

U šest utakmica za Wizardse Bogdanović je na prosjeku od 15,5 koševa za 24,5 minute provedene na parketu. U svakoj je utakmici ulazio s klupe i pokazao se kao pun pogodak jer Wizardsima je takav igrač bio nasušno potreban.

Dodajmo kako je Bogdanović u ljeto slobodan igrač i ako nastavi ovako dobro igrati cijena na tržištu će mu značajno porasti. Već sada je jasno kako će postati najbolje plaćeni sportaš u hrvatskoj povijesti, a prema nekim predviđanjima mogao bi potpisati novi petogodišnji ugovor vrijedan oko 70 milijuna američkih dolara

Autor: YouTube