KONFERENCIJSKA LIGA

[FOTO] Izbacili Hajduka, a onda se u golijadi namučili s Lechom; huligani uništili derbi Nice i Kolna

09.09.2022 u 08:14

Bionic
Reading

Nogometaši Villarreala vrlo teško su uhvatili startna tri boda u skupini C Konferencijske lige nakon domaće pobjede protiv poljskog Lecha iz Poznana od 4-3.

Nogometaši Villarreala vrlo teško su uhvatili startna tri boda u skupini C Konferencijske lige nakon domaće pobjede protiv poljskog Lecha iz Poznana od 4-3.

Prvo poluvrijeme bilo je potpuno nalik prvom poluvremenu protiv Hajduka kojeg je Villarreal izbacio u play-offu ovog natjecanja. Naime, Lech je poveo kao i Hajduk iz prvog napada na susretu, strijelac je bio Skoraš. No, do kraja poluvremena rezultat se okrenuo, a dva gola za Villarreal je postigao Alex Baena uz jedan Chukwuezea.

No, na startu drugog dijela Lech je smogao snage za potpuno priključenje. Dva gola je dao Ishak, jedan iz jedanaesterca, za 3-3 i taj je rezultat stajao sve do 89. minuti. Tada je Poljake slomio Coquelin zabivši za 4-3. Cijelu utakmicu za Lech je odigrao hrvatski nogometaš Antonio Milić.

Slično je uzbudljiva bila utakmica u Češkoj gdje su Slovačko i beogradski Partizan odigrali 3-3 u skupini D. Kalabiška je zabio dva brza gola za Slovačko koje je povelo 2-0, a već u 22. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon isključenja Belića.

Unatoč tome Partizan je zabio čak tri gola, dva Diabate i jedan Ricardo Gomes, za potpuni preokret. Beograđani ipak nisu sačuvali pobjedu već je u 83. minuti Kozak postavio konačnih 3-3.

U skupini A je latvijski Rigas priredio iznenađenje odigravši 1-1 kod Fiorentine. Favoriziran Talijani su poveli golom Čeha Baraka u 56. minuti, ali je Ilić izjednačio u 74. minuti. Za goste je cijelu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Tomislav Šarić. U toj skupini je Istanbul Basaksehir protutnjao na gostovanju u Škotskoj gdje je pobijedio Hearts 4-0.

Nogometaši West Hama pobjednički su zakoračili u ovosezonsku Konferencijsku ligu te su na domaćem terenu, u skupini B, bili bolji od rumunjske Steaue 3-1.

Gosti iz Bukurešta su poveli golom Cordee u 34. minuti te su čuvali vodstvo do 69. minute. Tada je krenuo preokret, a sve je zaključeno s tri gola domaće momčadi. Počelo je golom Bowena iz jedanaesterca u 69., a potom su suparničku mrežu još pogađali Emerson u 74. i Antonio u 90.

U skupini D su Nica i Koeln odigrali 1-1 nakon što je na samom stadionu došlo do žestokih sukoba huligana s obje strane. Gosti iz Njemačke su poveli pogotkom Tiggesa u 19. minuti, dok je domaćinu bod donio Delort koji je u 62. minuti pogodio s bijele točke.

U skupini H je Basel bio uspješan domaćin te je s 3-1 bio bolji od Pjunika, predstavnika iz Armenije. Do 54. minute je rezultat bio 1-1, a onda je do kraja dva pogotka postigao Nizozemac Wouter Burger i time postao domaći junak. U toj grupi su još u Bratislavi Slovan i Žalgiris odigrali bez golova, s tim da je za goste cijelu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Petar Mamić.

U 180 minuta skupine F nije postignut ni jedan pogodak. Molde i Gent su odigrali 0-0, kao i u Dublinu gdje je švedski Djurgarden, momčad koja je ranije tijekom ljeta iz Europe izbacila Rijeku, gostovao kod Shamrock Roversa.