ČEKA SE NOVO VODSTVO KLUBA

Izabrano povjerenstvo prema željama Torcide

09.03.2011 u 15:55

Bionic
Reading

Hajdukov nadzorni odbor jednoglasno je izabrao pet kandidata koji čine povjerenstvo za izbor novog vodstva Hajduka

U srijedu je na Poljudu održan sastanak Nadzornog odbora, a najvažnija točka dnevnog reda bio je izbor peteročlanog povjerenstva koje bi među 39 pristiglih prijava za novu upravu Hajduka, trebalo izabrati tri najbolja kandidata.

Grad Split, kao većinski vlasnik predložio je pet imena, što je Nadzorni odbor Hajduka, prema očekivanju, jednoglasno prihvatio. Predsjednica povjerenstva postala je dogradonačelnica Anđelka Visković, a članovi, predstavnik NO Jako Andabak te trojica, kako to u Hajduku vole reći, stručnih ljudi. Među njima su dvojica bivših igrača i predsjednika skupštine Hajduka, između 1992. i 2000. godine, Vinko Cuzzi i Šime Luketi, te kao treći poznati splitski odvjetnik Vinko Ljubičić.

Povjerenstvo bi se trebalo uskoro sastati i među 39 molbi probrati one koji ispunjavaju kriterije te najbolje među njima predložiti NO-u na potvrdu.

Tijekom zadnjeg sastanka s Torcidom, dogradonačelnica Visković obećala je navijačima da će povjerenstvo biti sastavljeno neovisno o politici, što su navijači pozdravili i dali joj podršku. Uz nju, kao predstavnicu većinskog vlasnika te Andabaka kao predstavnika dioničara, trojica su neovisnih stručnjaka bez političkog angažmana i, barem u zadnjih deset godina, daleko od vladajućih struktura u Hajduku.