OSUDE NA SVE STRANE

Iz HNS-a poslali jasnu poruku nakon napada na Filipa Krovinovića

26.05.2024 u 17:34

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez (HNS) oštro je osudio napad na nogometaša Hajduka Filipa Krovinovića, koji se dogodio u subotu u Zagrebu.

'HNS izražava zabrinutost i žaljenje zbog fizičkog napada na nogometaša Hajduka, Filipa Krovinovića, koji se dogodio sinoć u Zagrebu. HNS je primio na znanje kako je sinoć u Zagrebu fizički napadnut nogometaš Hajduka i bivši mladi hrvatski reprezentativac Filip Krovinović. Smatramo da za ovakav čin ne postoji niti može postojati bilo kakvo opravdanje', objavio je HNS.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'HNS uvijek oštro osuđuje svaki oblik nasilja, a u stalnoj komunikaciji s nadležnim institucijama ističemo važnost da se pronađu i procesuiraju pojedinci odgovorni za ovaj incident, kako ne bismo dozvolili daljnje podjele u nogometu i cijelom društvu. Pozivamo širu sportsku zajednicu da se ujedinimo u osudi nasilja i promoviramo vrijednosti fair playa, poštovanja i zajedništva koje su temelj našeg sporta', dodaje se u priopćenju krovne kuće hrvatskog nogometa.

Hajduk je priopćio kako je Krovinović napadnut u Zagrebu u subotu nakon utakmice Lokomotiva - Hajduk.

'Naš prvotimac Filip Krovinović sinoć je u Zagrebu doživio fizički napad od skupine suparničkih navijača. Odmah moramo istaknuti da ovaj nezapamćeni huliganski ispad nema veze s jučerašnjom utakmicom Lokomotiva - Hajduk. Fizički napad doživio nakon odlaska sa stadiona u Kranjčevićevoj, a isključivi razlog je činjenica da je Filip igrač Hajduka', tvrdi se u priopćenju Hajduka, koji najoštrije osuđuje ovaj divljački čin.

'Od nadležnih institucija očekujemo da istraže ovaj slučaj te sankcioniraju osobe čiji čin nema nikakve veze s navijanjem i sportskim rivalstvom.Također moramo istaknuti kako je Filip izrazito nekonfliktna osoba te ničim nije provocirao ovakav napad. Huligani su ga sinoć ciljano pratili te napali u grupi kada su osjetili prigodan trenutak. Samo pukom srećom i snalažljivošću Krovinović nije pretrpio teže posljedice', stoji u priopćenju.

Krovinović (28) je rođeni Zagrepčanin koji u Hajduku igra od 2021.

  • +18
Lokomotiva - Hajduk, SuperSport HNL (25.5.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic
sve osim nogometa