DIV U TOKIJU

Ivo spasio dvije meč lopte te pobijedio nakon dva i pol sata borbe

04.10.2016 u 10:52

Bionic
Reading

Ivo Karlović je u 1. kolu ATP 500 turnira u Tokiju pobijedio Argentinca Federica Delbonisa 7:6(6), 6:7(6), 7:6 (5) nakon dva sata i 36 minuta borbe

Div sa Šalate spasio je dvije meč lopte u trećem setu dvoboja s Delbonisom te je nakon dva sata i 36 minuta neizvjesne borbe stigao do pobjede. Karloviću je to bila treća pobjeda u četvrtom dvoboju s 25-godišnjim Argentincem koji je do jedine pobjede nad našim 37-godišnjim veteranom stigao na ovogodišnjem Australian Openu. No tada mu je Karlović predao zbog ozljede...

Karlović je do pobjede mogao doći znatno lakše, ali je u tie-breaku drugog seta propustio dvije meč lopte (6:4). Mogao je naš tenisač jednostavnije završiti i treći set u kojem je došao do breaka i poveo 3:1, ali je s dvije dvostruke pogreške u šestom gemu pomogao Delbonisu da se vrati u meč.

Argentinac je opasno zaprijetio u desetom gemu, kad je kod vodstva 5:4 došao do dvije meč lopte (15:40). Karlović je spriječio veliki preokret te uspio izboriti i treći tie-break u kojem je Delbonis poveo 4:2, ali je hrvatski reprezentativac osvojio pet od sljedećih šest poena te izborio mjesto u 2. kolu.

Hrvatski tenisač je završio dvoboj s 32 asa i osam dvostrukih pogrešaka uz 69 posto pogođenih prvih servisa. Karlović će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Srbina Janka Tipsarevića i domaćeg reprezentativca Tara Daniela. U 2. kolu će igrati i Marin Čilić, a njegov dvoboj sa Španjolcem Fernandom Verdascom na rasporedu je u srijedu rano ujutro po hrvatskom vremenu (oko 5.30 sati).