OSJETIO MAKSIMIR

Ivo Pinto: Znao sam da je Dinamo dobar, ali...

15.07.2013 u 10:07

Bionic
Reading

Nakon krilnih pojačanja Soudanija i Fernandesa, te vratara Migliorea Dinaovoj publici se predstavio i četvrti od pet novih stranih dinamovaca Ivo Pinto. Portugalac će, čini se, donijeti novu dimenziju Dinamovoj desnoj strani i 'miriši' na jednu od najjačih Dinamovih karika uopće

Pinto je odigrao drugo poluvrijeme. Zamijenio je Jerka Leku i u 40 pruženih minuta pokazao što se od njega može očekivati. Iako je bek voli živjeti na rubu ofsajda i tražiti priliku za bijeg, raznovrstan je u situacijama 1:1, ima izvrstan pregled igre (najbolji dokaz dodavanje Čopu za 3:0), brzinu, povratnu trku... Puno toga, iako za konačnu ocjenu treba pričekati jače utakmice i kontinuitet nastupa.

'Zadovoljan sam debijem. Nemam još snage za 90 minuta jer nisam prošao cijele pripreme ali dižem formu i vjerujem da bi već za tjedan dana mogao biti na svom optimumu,' kaže 23-godišnji Portugalac koji izvrsno barata engleskim jezikom i prebacuje se na analizu nove sredine.

'Znao sam otprilike gdje dolazim, ali opet sam vrlo ugodno iznenađen. I Cluj je igrao Ligu prvaka, ali ovo je jednostavno razina više. Velik stadion i momčad koja fenomenalno izgleda na terenu. Vole igrati s brzim protokom lopte i to je stil koji mi najbolje odgovara. Baš igramo lijepo i mislim da ćemo biti odlični. Očekivao sam da je Dinamo dobar, ali ne i da je ovako dobar,' završava Pinto koji je prošao sve mlade portugalsjke reprezentativne selekcije i izgleda kao igrač koji će jednom dobiti i pravu priliku u najboljem sastavu Ronaldove ekipe.

Jurčić je tako ukomponirao i četvrtog stranca kojega mu je uprava dovela ovoga ljeta. Još se čeka prvi pogled na zadnjeg veznog iz Obale Bjelokosti Bakaryja Sarea, također 23-godišnjaka koji je također došao iz redova rumunjskog Cluja.