EVO GA OPET!

Ivica uzeo 20. pobjedu i približio se vrhu

21.12.2011 u 19:22

Bionic
Reading

Lani u ovo vrijeme Ivica nije bio ni u primislima, osim vjerojatno svom ocu i sebi, kandidat za ukupnog pobjednika svjetskog kupa. I ovu sezonu počeo je 'dizelaški', no već druga slalomska pobjeda sezone vratila ga je pri sami vrh

Nakon Beaver Creeka Ivica je slavio i u slalomu u austrijskom Flachauu, te se vratio na čelo poretka te discipline sa 245 osvojenih bodova. Ukupno je peti (329 bodova), unutar sto bodova za vodećim Hirsherom (425) koji je danas ispao u drugoj vožnji.

Ivica je u prvu vožnju ušao kao šesti i kroz snježni pokrivač doskijao do vodeće pozicije s koje ga nitko nije skinuo do kraja karavane od 68 skijaša. Najbliži mu je bio Talijan Deville sa 14 stotinki zaostatka, dok je Dalibor Šamšal upisao zaostatak 3.09 sekundi i 43. mjesto ukupno.

Dok se približavao Ivičin red za drugi nastup kamere su ga ulovile kako mirno leži na snijegu. Kao da spava. Nema neveremena koji ga može izbaciti iz takta i pomaknuti mu fokus sa šume kolaca.

Nakon 29-orice kolega na stazu je došao kralj. Karakteristični ples nije ostavio dileme. Prve dvije trećine staze održavao je prednost od 30-ak stotinki, na završnoj padini izgubio već dio, ali ne i sve. Ivica je proslavio 20. pobjedu u karijeri! Na istom mjestu gdje je podigao prvi mali kristalni globus, s malih, ali značajnih sedam stotinki prednosti. Tko voli špijunske filmove: 0.07.

Drugo mjesto uzeo je Šveđanin Myhrer, a dvije stotinke sporiji od njega bio je Talijan Deville, koji je preuzeo drugo mjesto slalomskog poretka sa 65 bodova manje od Kostelića.

Snimka prve vožnje