VELESLALOM U SÖLDENU

Ivica u premijeri solidan 14., slavio Ligety

28.10.2012 u 16:46

Bionic
Reading

Austrijski Sölden tradicionalno otvara novu skijašku sezonu. U subotu su žene vozile veleslalom, a u nedjelju su na red došli muški. Ivica Kostelić premijeru utrku je završio na 14. mjestu, dok je slavio Ted Ligety

Amerikanac Ted Ligety pobjednik je utrke u Söldenu na otvaranju Svjetskog kupa. Fantastičnom drugom vožnjom Amerikanac je preskočio Francuza Fanaru koji je bio vodeći nakon prve vožnje, da bi na kraju Fanara završio na četvrtom mjestu. Drugo mjesto pripalo je Talijanu Moelggu koji je zaostao dvije sekunde i 75 stotinki, dok je treći aktualni osvajač veleslalomskog globusa Marcel Hirscher sa zaostatkom od tri sekunde i 12 stotinki.

Najbolji hrvatski skijaš i osvajač Velikog kristalnog globusa prije dvije sezone Ivica Kostelić nije se najbolje snašao na premijernoj utrci te je u nešto sporijem ritmu odskijao prvu vožnju, zbog čega je na kraju zaostao dvije sekunde i 27 stotinki za prvoplasiranim iz prve vožnje Francuzom Thomasom Fanarom, što mu je ujedno donijelo i 26. mjesto pred drugu vožnju.

Ni drugu vožnju u kojoj su uvjeti bili dosta loši i praktički su diktirali način skijanja Ivica Kostelić nije odskijao savršeno, no s obzirom na razvitak utrke, to mu je bilo dovoljno da na kraju bitno popravi svoj plasman iz prve vožnje. Bez prevelikog rizika, Ivica se spustilo padinama Söldena te je na kraju osvojio 14. mjesto zaostavši za pobjednikom četiri sekunde i 38 stotinki.

'Zadovoljan sam prvom utrkom. U prvoj vožnji je to izgledalo slabo, mada i u drugoj to nije izgledalo baš puno bolje. Ali, znao sam da ću popraviti svoj plasman, jer sam ipak bolji od 26. mjesta. Kad uđeš među 15 moraš biti zadovoljan, osim u slalomu, kazao je nakon utrke Ivica Kostelić