SKIJAŠI U BANSKOM

Ivica petim mjestom povećao ukupnu prednost

26.02.2011 u 13:50

Bionic
Reading

Vodeći skijaš Svjetskog kupa Ivica Kostelić zauzeo je peto mjesto na superkombinaciji u bugarskom zimovalištu Banskom, pa je povećao svoje vodstvo u borbi za veliki Kristalni globus.

U prvoj muškoj kombinacijskoj utrci Svjetskog kupa uopće u Bugarskoj Kostelić je odlično odradio izuzetno dugu slalomsku vožnju ou kojoj je bio četvrti, a mjesto na postolju uzela mu je pogreška u samoj završnici superveleslaloma. Kostelić je za pobjednikom Talijanom Christophom Innerhoferom zaostao 55 stotinki, drugi je bio Nijemac Felix Neureuther sa samo stotinkom sporijim vremenom od Talijana, a treći Francuz Thom Mermilod Blondin (+0.33).

Natko Zrnčić-Dim je nakon pete pozicije nakon slaloma s puno pogrešaka odradio superveleslaolom, te je zauzeo 15. mjesto s zaostatkom od 2.07 sekundi.

Ivica Kostelić je već ranije osigurao pobjedu u kombinaciji Svjetskog kupa, a s novih 45 bodova iz Banskog sada je u ukupnom poretku na 1294 boda. Kako u Bansko nije došao nitko od njegovih najbližih pratitelja, Kostelić ima 569 bodova više od Švicarca Cuchea, te 581 više od Svindala.

U nedjelju se u Banskom vozi slalom.

Nakon vrlo dobrog petog mjesta u superkombinaciji Ivica i nije bio zadovoljan svojom vožnjom pogotovo u super veleslalomu.

'Nikako ne mogu biti zadovoljan zbog glupe greške kakva se meni ne smije događati. Solidna vožnja i kad sam već prošao sve veće zamke na kraju sam zeznuo sam sebe. U nedjelju će biti jako teško. Grange je u velikoj formi i jedino se nadam da mogu odvoziti dvije dobre i kvalitetne vožnje i tako zadržati prednost u borbi za mali Globus u slalomu.'

Natko je samo prokomentirao.
'Previše grešaka, nije bilo ritma. Sretan sam jedino zbog dobre slalomske vožnje. U nedjelju opet borba i nadam se da neće biti grešaka kao u subotu u super G'