LJUT I RAZOČARAN PRVAK

Ivica o Hirscherovom 'jahanju': Sramota je neizbrisiva

22.01.2012 u 17:16

Bionic
Reading

Ivica Kostelić se za vikenda u Kitzbühelu vratio tamo gdje mu je mjesto, na vrh ukupnog poretka skijaša u Svjetskom kupu. Nedjeljnim trećim mjestom u slalomu Kostelić je zaokružio idealan vikend. Jedino što mu je poremetilo koncentraciju jest skandal oko Marcela Hirschera i njegova 'jahanja' vrata

Aktualni osvajač Velikog kristalnog globusa Ivica Kostelić imao je buran protekli tjedan. Prvo je u srijedu pao na treningu spusta i završio u zaštitnoj ogradi, a posljedica svega jest otečen zglob te šok. Sretna okolnost za hrvatskog skijaša bila je i činjenica da je zbog lošeg vremena odgođen super veleslalom u petak. U subotu se nije proslavio u spustu, ali je zato u nedjeljnom slalomu pokazao zašto mu je mjesto na vrhu! Lijep tjedan u Kitzbühelu za Ivicu bit će upamćen i po skandalu koji je izbio vezan uz Marcela Hirschera za kojeg se tvrdi da je 'zajahao' vrata te da je trebao biti diskvalificiran u Adelbodenu, ali i Zagrebu.

'Zadovoljan sam ishodom u Kitzbühelu. Bio je to težak vikend, što zbog pada, što zbog skandala o nekorektnom ponašanju nekih mojih suparnika', kazao je Ivica u mikrofon HTV-a te prokomentirao situaciju sa Hirscherom koji je zbog 'jahanja' vrata trebao biti diskvalificiran iz najmanje dvije utrke – Zagreb i Adelboden.

'Reći ću nešto što je svojedobno rekao jedan drugi čovjek. To je samo jedna utrka, nove će doći i proći, ali sramota ostaje zauvijek', oštar je bio Ivica.

Što se tiče pada na treningu spusta, Ivica veli da je imao sreće.

'Stvarno sam imao sreće što sam se izvukao s lakšom ozljedom. Što se tiče spusta, nisam našao rješenje za uvjete na stazi. Slalom? Prva vožnja je bila postavljena brzo i teško. U drugoj vožnji sam napravio dvije velike pogreške, ali su one shvatljive jer sam stvarno dosta riskiraoi. U svakom slučaju, zadovoljan sam. Prvi sam opet u ukupnom redoslijedu i to je lijepo. Ali, osjećam da mi nedostaje nešto bodova iz brzih disciplina. Taj dio moramo popraviti.', kazao je pomalo ljut Ivica Kostelić kojem je teško pao Hirscherov skandal.

'Sramota je neizbrisiva', kazao je još na kraju Kostelić.