OPASNA STAZA

Ivica pao na treningu spusta i završio u zaštitnoj mreži!

18.01.2012 u 13:20

Bionic
Reading

Ivica Kostelić danas je pao na treningu spusta te završio u zaštitnoj mreži, a prve prognoze govore da je lakše ozlijeđen

Na današnjem drugom treningu muškog spusta u Kitzbühelu u Austriji najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije završio trening zbog pada. Naime, Ivica je u jednom trenutku zapeo ramenom za kolac te ga je to zarotiralo, pa je s obzirom da se nije uspio izvući iz takve situacije završio u zaštitnoj mreži. Poznato je da kod takvih situacija zna doći do teških ozljeda, pogotovo ako se mreža omota oko skija.

Prema prvim liječničkim pregledima, oba Ivičina koljena su u redu, no kao što je i razumljivo, osjeća malu bol u skočnom zglobu. U ovim trenucima kreće na trening slaloma, tako da će tek tijekom popodneva, poslije treninga, doći nove informacije o njegovom stanju.

Ivica je na jučerašnjem prvom treningu spusta bio 18, a u Kitzbühelu će se u petak voziti superveleslalom, zatim u subotu spust, a u nedjelju slalom, s tim da će se vremena spusta i slaloma zbrajati za kombinaciju.

Dodajmo kako je staza u Kitzbühelu jedna od najopasnijih na svijetu, no nadamo se kako će Ivica spreman dočekati vikend u kojem je u igri čak 400 bodova u utrci za Veliki globus.