A SAD ONO PRAVO

Ivica: Nisam se čuvao, zaista mi forma pada

20.02.2011 u 18:27

Bionic
Reading

'Osjećam da ne rješavam problem onako kako bi trebalo, no glavno da sam živ i zdrav', rekao je naš skijaš nakon utrke.

Svjetsko prvenstvo je završilo, a Ivica Kostelić je odahnuo! Neobično možda zvuči, jer SP je u pravilu "špica" svim sportašima, ali zagrebačkoj obitelji slađi je Svjetski kup. Ljepše im zvuči laskava titula ukupnog pobjednika i najboljeg skijaša na svijetu, nego svjetskog prvaka. Iako je završio osmi u slalomu, svojoj paradnoj disciplini, Ivica nije očajavao i bio je sjajno raspoložen.

'Glavno da sam ja živ i zdrav. U tehničkim disciplinama nisam napravio što sam htio, ali ostvario sam cilj koji smo ucrtali za Garmisch-Partenkirchen. Da sam prije dolaska ovdje mogao birati bi li radije uzeo medalju u slalomu ili super G-u, odlučio bi se za super G', objašnjava naš skijaš.

Spuštajući se niz Gudiberg, nije uspio rješavati probleme kako smo se naviknuli, nije to bila precizna vožnja koja će se nagraditi medaljom. Iako, nakon prvog laufa bio je peti.

'Nije ono kaj sam htio, ali... ajde. Prvi lauf odskijao sam kako je trebalo, a u drugom sam napravio jednu veću grešku, na istom mjestu gdje su se mnogi drugi ulovili. Staza se raspadala, toplo je, a organizator je još izmučio snijeg, svašta su bacali na njega. Da ne pričam o postavi, koja je bila smiješna. Ali, nije to bila vožnja na razini', dodaje Kostelić, koji bi bio odličan savjetnik za kladioničare:

'Grange je ionako bio favorit za zlato, pogodio sam za Byggmarka, uzeo je srebro', veli Ivica, u čijim se kombinacijama nije našao Manfred Mölgg, koji je dohvatio broncu.

U ova dva tjedna SP-a on je stigao uzeti medalju, odmoriti se, okupati u moru, i sad čeka veliki finale - četiri vikenda, napad na tri globusa. Ali, pojavio se problem.

'Nisam se čuvao ni trunke u ovoj utrci, nema o tome govora. No, osjećam kako mi forma pada, osjećam uvijek kad ne rješavam problem na onaj način na koji bi trebalo. Vidi se da nisam u formi'.

Za završnicu SP-a malo se i 'ušminkao'. Odjenuo je i novo, bijelo odijelo, u kojem smo ga dosad viđali samo na spustu.

'Ma samo je drukčiji dizajn i boja, malo je drukčije šivano od onog spustaškog', dodao je Ivica, uskočio u kombi i odjurio i Innerkrems, gdje će se spremati, jer već sljedeći vikend debitira u Banskom, na slalomu i superkombinaciji.

Potajno vjeruje kako će tamo povećati prednost. Nastavlja najdražu bitku, u kojoj pobjednik dobiva kristalni ukras za stan.