PROFESOR OPET U ZAGREBU

Ivica Kostelić: Prežalio sam prošlu sezonu

18.04.2012 u 22:06

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš i jedan od najboljih skijaša današnjice Ivica Kostelić izjavio je novinarima kako je prežalio prošlu sezonu u kojoj je zbog ozljede koljena ostao bez ukupne pobjede u Svjetskom kupu

'Mi smo nažalost imali objektivnih problema i jedino što je za mene bilo tužno je to da sam vodio u 11 utrka od 11 i onda sam na kraju, ipak, morao prepustiti to vodstvo. Ali, to nažalost nije bilo u mojim rukama. Čak i taj povratak koji je bio dosta brz je bio uvjetovan time da se pokušam boriti za 'Mali globus' tako da u nekoj normalnoj situaciji mi se ne bi toliko brzo vratili na skije', kazao je Ivica koji je bio poseban gost na proglašenju pobjednika VIP-ova fotografskog natječaja 'Renco Kosinožić'.

Upitan kako prevladava krizne momente, Kostelić je odgovorio - 'Pa ništa, što sad. Glavna je stvar to da sam zdrav, više manje i da mogu se sad dobro pripremiti na ovo proljeće. To je zapravo najveća nagrada u ovom trenutku', rekao je.

Istaknuo je kako mu je koljeno uglavnom dobro. "Ako su uvjeti baš ekstremno tvrdi, ako ima jako puno udaraca onda se znaju pojaviti problemi, ali uglavnom drži dosta dobro", rekao je Ivica Kostelić.

Na komentar novinara kako mu se mjesec dana nakon sezone još uvijek na lici vidjela ta sezona, Kostelić je rekao: 'To je od ovih zadnjih par dana. Prije tri tjedna smo započeli u Inerkremsu s proljetnim treninzima i nedavno smo se preselili na glečer gdje ćemo ostati do kraja petog mjeseca'.

Također je novinarima rekao da su na Molteru do 13. svibnja i onda su na Hintertuxu do 30. svibnja. Istaknuo je da su zasad odradili sve što su željeli. U lipnju će pauzirat jer s dva prijatelja odlazi gumenjakom u Grčku. Ruta je podložna promjenama, ali okvirno je to Opatija, Dubrovnik, Crna Gora, Albanija, Krf, Lefkas, i onda južni Jonski otoci, južni vrh Peloponeza, Atena, Korintski tjesnac, Korintski zaljev i povratak opet Lefkas, Krf, Albanija, Crna Gora, a trajat će 23, 24 dana.

Upitan kako komentira Hircherovo haklanje, Kostelić je rekao da je to sada završena stvar. 'Iz njegovih poteza na kraju sezone se vidjelo da su reakcije na njegovo haklanje imale utjecaja na njega i mislim da u zadnje dvije utrke kad je haklao vrata ipak izašao van iz utrke i to je ja mislim pozitivan pomak.'

Upitan kako komentira napise da će možda kombinacija kao disciplina dogodine biti ukinuta, Kostelić je odgovorio da se sigurno neće dogoditi da će kombinacija biti sasvim ukinuta jer to bi značilo da bi i alpsko skijanje izgubilo jednu medalju na olimpijskim igrama, a to sigurno se neće dogoditi. 'U kojem formatu i koji broj utrka će se održavati u kombinaciji odnosno super kombinaciji to će se odlučiti ubuduće. Međutim, sigurno da postoji tendencija da se ta disciplina zadrži i da će se ponovno vratiti 'Mali globus' za svjetsko prvenstvo', rekao je.

Kostelić je otkrio da ima dva stalna servisera ali da namjerava zadržati Lea Mussija dugogodišnjeg servisera poznatog talijanskog spustaša Christiana Ghedine. On ima već dosta iskustva s uređivanjem skija za brze discipline i dugo godina već radi u tvornici Fischer. Rekao je da se materijal za novu sezonu mijenja sasvim zbog novih pravila i svi će kretati od nule, tako da se nada da će se Fischer tu pronaći u toj novoj situaciji i da će imati brže skije nego ove sezone. Rekao je da imaju oko 40-ak parova skija za sezonu, možda i više, a od slalom skija potroši se šest, sedam pari, a isto tako i veleslalom skija.

'Jedino čemu se možemo nadati je da će Fischer napraviti dobre skije čak i bez te količine informacija koju druge firme posjeduju', rekao je Ivica Kostelić. Ustvrdio je da su najveće njihove nade da će i drugi morati proizvest nove skije, tu će sigurno biti puno traženja. 'I ova prva sezona ako Bog da može biti dobra za Fischer zbog toga jer on kreće iz iste pozicije kao i svi ostali.