SLALOM, PRVA VOŽNJA

Ivica iza Austrijanaca i Grangea, Dim po bodove

18.01.2009 u 12:12

Bionic
Reading

Trodnevno skijaško događanje u Wengenu došlo je do posljednje etape. Nakon prve slalomske vožnje pred Ivicom Kostelićem je borba za pobjedničko postolje, a za bodove će se boriti i Natko Zrnčić Dim koji se plasirao u drugu vožnju

Nakon prve vožnje slaloma u Wengenu, dominantni su austrijski predstavnici, koji zauzimaju prve tri pozicije u poretku. Nakon Prangera, Herbsta (+0.34) i Raicha (+0.50) plasirali su se trenutačno dvojica najboljih slalomaša u svjetskom kupu. Četvrti je Jean Baptiste Grange (+0.56), a slijedi Ivica Kostelić koji za vodećim Prangerom zaostaje za sedam desetinki sekunde.

Ivica nas je već navikao na visoke plasmane, no dodatnu draž drugoj vožnji hrvatskim gledateljima dat će Natko Zrnčić Dim, koji je zauzeo 20. mjesto sa posljednjim startnim brojem (72). Njegov zaostatak je 1.74 sekunde i nalazi se u skupini osmorice koje dijeli tek sedam stotinki.

Dimu je to prva prilika za slalomske bodove u svjetskom kupu, a dodatan zalog optimizmu je i kombinacijski nastup na ovoj stazi na kojoj je u slalomskom nastupu senzacionalno bio najbrži. Pokazalo se ispravnim odluka da nastupi Natko umjesto Dalibora Šamšala, koji je zablistao na Sljemenu, no uskoro te dileme više neće biti. Hrvatska će, kako stvari stoje, u ekspresnom roku dobiti pravo na trojicu natjecatelja u slalomskim utrkama svjetskog kupa.

Druga vožnja na rasporedu je u 13 sati i 15 minuta.