SUPERKOMBINACIJA

Ivica deveti nakon superveleslaloma

22.02.2009 u 14:01

Bionic
Reading

U Sestriereu se vozi posljednja super kombinacija svjetskog kupa skijaša. Nakon završenog superveleslaloma, Ivica Kostelić se nalazi na vrlo dobrom devetom mjestu te će u popodnevnom slalomu pokušati nadoknaditi zaostatak za vodećim Baumannom od sekundu i 53 stotinke

Nakon solidnog 11. mjesta u subotnjem veleslalomu, Ivica je u nedjelju odvezao i posljednju super kombinaciju sezone. Vodeći svjetski skijaš u ukupnom poretku odlično je odvezao superveleslalom te je doskijao do devetog mjesta zaostajući za vodećim sekundu i 53 stotinke i sa sasvim solidnim izgledima da u slalomu popravi rezultat.

Ivičini suparnici u borbi za veliki Kristalni globus slabije su plasirani od njega. Austrijanac Benjamin Raich nalazi se na 14. mjestu sa 36 stotinki iza Kostelića, dok je trećeplasirani u Svjetskom kupu Francuz Jean-Baptiste Grange 19. sa 79 stotinki slabijim vremenom od našeg skijaša. Norvežanin Aksel Lund Svindal, četvrti u Svjetskom kupu, bio je tri stotinke brži od Kostelića, ali je mnogo slabiji slalomaš od našeg predstavnika..

Vodeći nakon superveleslaloma je Austrijanac Baumann, dok je drugo mjesto zauzeo Cuche sa zaostatkom od 35 stotinke, a  treće mjesto pripalo je Talijanu Innerhoferu (+41 stotinku).

Zanimljivo je istaknuti da su se po prvi puta među 30 skijaša našla čak četvorica hrvatskih predstavnika. Uz Ivicu, vozili su još Ratkić (zaostavši tri sekunde i 55 stotinki), Tin Široki (+3.66) i Natko Zrnčić-Dim (+4.31).

Slalom će se voziti u 13.50 sati.