povratak legendi?

Ivano Balić i Pero Metličić u stručnom stožeru? Evo što o tome kažu Červar i Gobac

18.03.2017 u 16:17

Bionic
Reading

Lino se vratio na mjesto izbornika hrvatskih rukometaša, no njegov će zadatak biti i odgojiti novu generaciju trenera koji će - poput Goluže i Babića - biti njegovi legitimni nasljednici. Jesu li u kombinacijama igračke legende Ivano Balić i Pero Metličić?

Lino Červar (66) slavodobitno se vratio u hrvatski rukomet, s pravom je dočekan kao spasitelj i jedini koji s reprezentacijom može jurnuti po najsjajniju medalju na EP-u koje se sljedeće godine igra baš u Hrvatskoj. Červar je previše iskusan da bi se zaletavao i davao obećanja koja ne može ispuniti, no činjenica je kako svojim znanjem i autoritetom može vratiti hrvatsku rukometnu reprezentaciju u sam vrh.

Za to će mu trebati i jaki suradnici, no Červar se za sada ne želi očitovati. Čekaju ga razgovori s potencijalnim pomoćnicima i članovima stručnog stožera, a kao logično pitanje nameće se ono o statusu Ivana Balića i Pere Metličića. Obojica su igrački stasala pod Červarovim vodstvom, zajedno su se okušali na klupi reprezentacije kao članovi stručnog stožera bivšeg izbornika Željka Babića, no nije išlo...

>> Lino Červar preuzeo reprezentaciju: Okružen sam ljubavlju

Ipak, takve rukometne veličine ne bi smjele ostati po strani, treba ih što prije uključiti u rad s reprezentacijom. Jasno je to i Lini Červaru.

'Prvo moram razgovarati s ljudima iz bivšeg stožera. Oni su moji bivši igrači i sigurno je da ću pokušati kontaktirati s njima', oprezno je kazao Červar i dodao:

'Znate da sam po horoskopu Djevica i moram jako dobro razmisliti o potencijalnim suradnicima.'

I tako je Lino ostao 'zakopčan', ali po tom je pitanju jasan izvršni dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac. Alfa i omega hrvatskog rukometa nema dvojbi i poslao je jasnu poruku Baliću i Metličiću.

'Struka mora biti svetinja. Mi smo s Balićem i Metličićem preskočili taj korak. Savez i dalje računa na njih, ali moraju završiti školu i dobiti trenerske licencije', kaže Gobac i nastavlja:

'Ivano nije uspio napraviti tu transformaciju, taj korak od igrača do uloge trenera. A tako se ne može raditi! Struka se mora poštovati, a mi smo s njima vozili u kontra smjeru. Sve je to bilo u najboljoj namjeri, ali na kraju nije ispalo dobro... Ponavljam, Ivana i Peru moramo vratiti u hrvatski rukomet, to će se i dogoditi, ali moraju završiti školu i dobiti licencije...'

Za kraj je Lino Červar pojasnio kakve osobine očekuje od svojih ljudi u stručnom stožeru.

'Počinjemo slagati neku novu priču te želim pozitivne, optimistične i lojalne suradnike koji su spremni žrtvovati se, ali i misliti svojom glavom. Znate, neću ja dugo ostati na ovoj izborničkoj stolici. Ali i kad budem iza zavjese, brinut ću se za mlade i nadarene trenere, da im bude bolje. Posljednjih je godina struka zapostavljena te moramo puno više raditi na edukaciji trenera', zaključio je Lino Červar.