pregovori u zagrebu

Pitali smo Zorana Gopca je li Červar novi izbornik; evo što kaže!

08.03.2017 u 11:57

Bionic
Reading

U Zagrebu su se sastali Zoran Gobac i Lino Červar. Tema razgovora bio je Červarov povratak na mjesto izbornika hrvatske reprezentacije za Euro 2018. u Hrvatskoj

Čini se kako je gotovo sigurno da se Lino Červar nakon sedam godina vraća u hrvatski rukomet i to ponovno na mjesto izbornika! 'Mago di Umago' stigao je u Zagreb na konačne pregovore s čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza i dojam je da su dvije strane pronašle zajednički jezik te da je samo preostalo uskladiti neke detalje.

Potvrdio nam je to i izvršni dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac.

'Pregovori idu u dobrom smjeru i mogu reći da je sve blizu finalizacije', kazao je dobro raspoloženi Gobac i dodao:

'Nadam se da će se sve riješiti u sljedećih desetak dana. Nigdje ne zapinje i činjenica je da gospodin Lino Červar ima važeći ugovor kao izbornik makedonske reprezentacije i trener Metalurga. Logično je da mora riješiti sve te obveze prema svojim trenutnim poslodavcima.'

Lino nije bio pretjerano rječit, tek je kratko prokomentirao:

'Slažem se sa svime što je rekao gospodin Gobac.'

Červar je odmah iz Zagreba potegnuo do Umaga na kraći odmor, a potom ga čeka finalizacija rastanka u Makedoniji. S Metalurgom ne bi trebalo biti problema, no kamen spoticanja mogle bi biti utakmice kvalifikacija za plasman na EP 2018. koje makedonska reprezentacija mora igrati u svibnju i lipnju.

>> Lino Červar na Dan žena stiže u Zagreb, Zoran Gobac nestrpljivo čeka njegov odgovor

Makedonci imaju još četiri utakmice kvalifikacija za EP u Hrvatskoj. U skupini su s Česima, Islanđanima i Ukrajincima. Početkom svibnja Makedonija prvo igra dvije utakmice s Islandom, a sredinom lipnja ide u goste Ukrajincima te na kraju igra doma s Češkom.

Kao potencijalni Červarov nasljednik na makedonskoj klupi spominje se Kasim Kamenica (63); iskusni je  trener u prebogatoj karijeri vodio i rukometaše Zagreba, a trenutno trenira Pelister iz Bitole.