PORAZ DINAMA

Ivanković: Izgubili smo utakmicu koju nismo smjeli

19.09.2013 u 21:04

Bionic
Reading

Dinamo je porazom otvorio natjecanje u Europskoj ligi. 'Modri' su na svom stadionu poraženi od ukrajinskog Černomorca 2:1.

Nakon poraza od Hajduka u prvenstvu, Dinamo je ubilježio i drugi neugodni poraz u kratkom vremenu. Trener Ivanković nakon utakmice bio je nezadovoljan igrom svojih igrača.

'Izgubili smo utakmicu koju nismo smjeli. Nismo bili lošija momčad. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, poveli smo, ali u drugom dijelu smo dobili dva gola. Imali smo svoje šanse, no u ovakvim utakmicama prilike se moraju iskoristiti', kazao je Ivanković.

Dinamo je primio opet golove iz prekida.

'To je naša slabost, nadam se da ćemo ubuduće biti pametniji. Prelagano nam se ulazi u šesnaest metara, šeću se tamo. Moramo to popraviti. Nismo uspjeli napraviti pritisak i prevagu, osobito kada smo dobili gol, no i te poluprilike nismo iskoristili'.

Drugu utakmicu zaredom Dinamo rapidno fizički pada u drugom dijelu, a uz to se dogodio taktički raspad igre.

'Ne bih se složio da je problem u fizičkoj pripremi. To je stvar psihe, nedostatak samopouzdanja, problem je u strahu da se ne pokvari rezultat koji smo napravili u prvom poluvremenu. Pokazali smo slabosti u 16 metara gdje se pokriva čovjek. Nema odlučnosti i startova na loptu'.

Kako ćete podići samopouzdanje?

'Radom i objektivnom analizom, da se vidi gdje su bile pogreške'.

Ludogorec je dobio PSV

'Vidljivo je da će ovo biti otvorena skupina. Mi se ne predajemo, još je pet utakmica i puno bodova. Mi možemo igrati sa svakim. Imamo realnu nadu. Slijedi Ludogorec, idemo tamo pokušati maksimum. Danas smo pokazali da možemo igrati sa svakim i nadam se da ćemo biti još spremniji nego sada'.

Sažetak dvoboja Dinamo - Černomorec