LIJEVI BRANIČ

Ivan Strinić – ozljeda Pivarića odvela ga na Euro

06.06.2016 u 18:48

Bionic
Reading

Pozicija lijevog beka već dugi niz godina problematična je u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, a ozljeda Josipa Pivarića i kažnjavanje Dejana Lovrena otvorili su mjesto za povratak u izabranu vrstu Ivana Strinića...

Bivši 28-godišnji nogometaš Hajduka debitirao je u reprezentaciji još 2010. godine i igrao je dvije godine kasnije na Euru u Poljskoj i Ukrajini kao standardni prvotimac, a upravo je on asistirao Mandžukiću za izjednačujući gol protiv Italije. Sljedeću veliku smotru, SP u Brazilu Strinić je propustio zbog ozljede, da bi zatim pao u drugi plan i činilo se da neće biti pozvan ovog lipnja u Francusku.

Ivan Strinić

Pozicija: branič
Klub: Napoli (ITA)
Rođen: 17.07.1987.
Broj nastupa: 35

No, ozljeda Josipa Pivarića te kažnjavanje Dejana Lovrena dali su novu priliku Ivanu Striniću na poziciji lijevog beka koja je oduvijek bila slaba točka hrvatske reprezentacije. Ako se Čačić ne odluči prebaciti Vrsaljka s desne na lijevu stranu, Strinić bi mogao zaigrati na Euru i od prve minute i to je prilika koju mora iskoristiti ako želi oživjeti svoju karijeru koja je trenutno zapela.

Nakon odlaska iz Hajduka 2011. godine, Ivan je odigrao vrlo dobre četiri sezone u dresu Dnjipra, no zatim se u siječnju prošle sezone odlučio preći u Napoli i to se nije pokazao kao sjajan potez. Strinić igra vrlo malo u Seriji A, sudjelovao je u tek pet utakmica u netom završenoj sezoni.

Ipak, unatoč nedostatku natjecateljskih utakmica posrećilo mu se da se nađe na Euru i ima priliku zahvaliti se Čačiću te dokazati Napolijevom treneru Sarriju da može igrati na vrhunskom nivou...