PROŠAO PREGLED

Ivan Strinić ovu je vijest čekao mjesecima: Kalvariji je napokon došao kraj...

16.11.2018 u 13:21

Bionic
Reading

Hrvatski branič Ivan Strinić napokon je i službeno dobio dozvolu liječnika da može početi trenirati sa svojim klubom AC Milanom za kojeg nije igrao od dolaska ovo ljeto baš zbog srčanih problema, objavio je talijanski prvoligaš na svojim službenim stranicama.

Podsjetimo, standardni lijevi bek hrvatske reprezentacije Ivan Strinić 15. srpnja ove godine igrao je u finalu SP-a protiv Francuske u Moskvi i okitio se srebrnom medaljom, ali tada nije mogao niti sanjati kako će mu to biti posljednja službena utakmica koju je odigrao. Sjajne igre u Rusiji donijele su mu transfer karijere, iz Sampdorije je prešao u veliki AC Milan. I sve je bilo savršeno dok Striniću, koji je u dresu hrvatske reprezentacije odigrao 41 utakmicu, nisu otkriveni problemi sa srcem zbog čega su mu liječnici zabranili bilo kakve fizičke napore.

Podsjetimo, hrvatski reprezentativac je u srpnju potpisao trogodišnji ugovor s klubom iz Milana, ali su mu u kolovozu dijagnosticirani problemi sa srcem zbog čega nije trenirao ni igrao. Naime, rutinskom kontrolom u novom klubu kod Strinića je otkriven 'početak hipertrofije srčanog mišića što je iziskivalo razdoblje mirovanja i dodatne pretrage'.

Nakon nekoliko mjeseci mirovanja i kontrolnih pregleda početkom ovog tjedna Strinić je odradio opsežan pregled u Kardiološkoj klinici u Padovi kod profesora Domenica Corrada, predsjednika Zbora liječnika Talijanskog olimpijskog odbora, kojeg je angažirao Milan.

Nakon tog pregleda Milan je objavio kako je 31-godišnji Strinić dobio dopuštenje liječnika da može početi trenirati od ponedjeljka.

'Itekako sam ga se zaželio. Eto me na novom početku...', kazao je Strinić između ostalog u razgovoru za Sportske novosti.

No, zasad nije poznato kada se Strinić vraća na travnjak tj. kada će biti spreman za natjecateljske utakmice. Prema nekim predviđanjima njegov povratak očekuje se najranije početkom siječnja, ali kao što su i naveli iz kluba 'biti će jako oprezni.'

Pitanje je samo hoće li Strinić ikada više odjenuti hrvatski dres jer konkurencija na njegovoj poziciji sve je jača, a kao pričuvno rješenje odličan se pokazao i Tin Jedvaj, strijelac dva gola protiv Španjolske (pobjeda 3:2).

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL