NAJBOLJI DOKAZ

Ivan Rakitić od Barcelone dobio fantastičan nadimak; na Camp Nou baš nitko kao Hrvat!

25.04.2018 u 10:33

Bionic
Reading

Barcelona je izbacila zanimljiv statistički podatak koji najbolje dokazuje koliko je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić (30) važan za katalonski klub

Naš veznjak je u srpnju 2014. za 18 milijuna eura došao iz Seville u Barcelonu i u strašnoj konkurenciji nametnuo se kao član udarne postave. Do danas je Rakitić s Kataloncima dohvatio deset trofeja, a iz kluba su objavili jedan nevjerojatan podatak.

Hrvatski reprezentativac je nepobjediv kada se gledaju finalne utakmice u pojedinim natjecanjima. Rakitić je sudjelovao u sedam finala te je ostvario savršen učinak od isto toliko pobjeda - četiri Kupa kralja, jedna Liga prvaka, jedno Svjetsko klupsko prvenstvo te jedan Europski superkup.

Nitko u Barceloni nema takav omjer, nitko nije bez poraza u finalima osim njega, a posljednji trofej stigao je nedavno kada je Barcelona u finalu Kupa kralja u Madridu svladala Sevillu 5:0, a Rakitić je odradio 90 minuta.

Nije zato ništa čudno što mu je Barcelona na društvenim mrežama dala nadimak - 'Gospodin finale'.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Svoj rekord Rakitić bi mogao sljedećih sezona podebljati, ugovorom je vezan uz Camp Nou do lipnja 2021., a prema transfermarktu on je najvredniji hrvatski igrač - procijenjen je na 50 milijuna eura, više i od Luke Modrića te Ivana Perišića.

Ivan Rakitić - najbolje u dresu Barcelone i Hrvatske 2018. Izvor: Društvene mreže