Englezi u Šoku

Ivan Rakitić hladno odbio ponudu engleskog velikana: Karijeru nastavlja u Italiji?

17.10.2019 u 08:30

Bionic
Reading

Ivan Rakitić odbio je ponudu Manchester Uniteda i vrlo vjerojatno će karijeru nastaviti u nekom od talijanskih prvoligaša

Ivan Rakitić stigao je u Barcelonu na ljeto 2014. godine i od tada je za katalonski klub odigrao 174 utakmice i zabio 24 gola. Dolaskom Frenkieja de Jonga iz Ajaxa hrvatski reprezentativac je izgubio svoje mjesto u prvih 11 i na zimu će napustiti klub.

Za njega su interes pokazali brojni velikani među kojima je i Manchester United, ali od tog transfera izgleda neće biti ništa. Engleski velikan navodno je stupio u kontakt s Rakitićem, ali 'vatreni' se samo pristojno zahvalio na pozivu i odbio mogućnost prelaska u United, javlja Calciomercato.

Ranije je već bilo govora o tome da Ivan neće u Englesku, a toj odluci navodno je kumovala njegova supruga Raquel. 29-godišnja Španjolka izgleda ne želi živjeti u Engleskoj u kojoj klima nije topla kao što je u njezinoj rodnoj Španjolskoj, pa ni u suprugovoj Hrvatskoj.

Tako postaje sve izglednije da će Rakitić ove zime preseliti u Italiju gdje ga želi nekoliko velikana. Već je neko vrijeme na radaru milanskog Intera, a dolaskom Zvonimira Bobana u Milan i taj se velikan okrenuo hrvatskim igračima i Rakitića stavio visoko na listu želja.

Osim njih, za usluge hrvatskog reprezentativnog veznjaka zainteresiran je i Juventus pa će Raketa moći birati gdje će nastaviti karijeru. Italija ima blažu klimu, a blizu je i Hrvatska. Ne treba ni naglašavati da će Rakitić u Serie A biti velika zvijezda i imati povjerenje trenera u koji god klub da dođe.