NIJE MU LAKO

Pomutnja oko Ivana Rakitića postaje sve veća; hoće li se hrvatski veznjak zaista odlučiti za neku od ove dvije opcije?

14.10.2019 u 21:36

Bionic
Reading

Bliži se siječanski prijelazni rok, a jedno od imena koje će se ponajviše spominjati u vezi transfera je ono Ivana Rakitića koji je na izlaznim vratima Barcelone

Ivan Rakitić pet je godina bio standardan u Barceloni, ali ove sezone više grije klupu te ima mizernu minutažu bez obzira što redovito dobiva potporu navijača.

Trener Ernesto Valverde preferira neke druge igrače u sredini terena, a Rakitić, koji je često puta isticao svoju privrženost Barceloni i kako se samo tu vidi u budućnosti, imao je medijski istup koji je odjeknuo na Camp Nou.

Podsjećamo, prije kvalifikacijske utakmice s Mađarskom na Poljudu (3:0) hrvatski veznjak govorio je o svojoj situaciji u Barceloni.

'I ja bih rado znao što je razlog moje situacije u Barceloni. U nogometu se događaju stvari koje ne možemo uvijek razumjeti, ali ih moramo poštovati. Neugodno mi je i teško jer sam naviknuo igrati. Uvijek sam bio spreman dati sve za momčad, a sada se to malo promijenilo. Iskren sam i pošten, znam kakva je situacija. Iskreno, ne mogu je razumjeti, krivo mi je, jedva se čekam vratiti na teren jer tamo mi je najljepše.'

  • +6
Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić Izvor: EPA / Autor: KIYOSHI OTA

Odmah poslije toga španjolski mediji su zaključili kako za Rakitića više nema budućnosti u katalonskoj prijestolnici i da vjerojatno već u zimu odlazi, jer do produljenja ugovora nije došlo, a sadašnji mu istječe u ljeto 2021.

Nije dugo trebalo čekati da se pojave i informacije iz španjolskih, engleskih i talijanskih tiskovina koje ističu da su dva kluba krenula u akciju odnosno po Rakitića kako bi im donio potreban pobjednički mentalitet. Riječ je o posrnulim nogometnim divovima, oba koja su puno uložila, a koja na terenu ostvaruju katastrofalne rezultate. Prvi je Manchester United, a drugi Milan.

Koja bi opcija bila bolja za Rakitića teško je nagađati, jer kakvo je stanje u oba velikana teško će Rakitić s njima do nekakvog važnijeg trofeja, ali njegov glavni cilj je ostati u Barceloni, naravno uz pravu minutažu koju, kako izgleda, neće dobiti.

Milan ili Manchester United? Možda netko treći, četvrti... kako će se bližiti siječanski prijelazni rok sve će biti više klubova koji će se uključivati u lov na hrvatskog veznjaka koji će po svemu sudeći sreću potražiti dalje od Camp Noua.