kako će sve ovo završiti?

Ivan Perišić i dalje ne zna gdje će igrati sljedeće sezone; Bayern odlučio igrati prljavo, a potez čelnika Intera baš nitko nije očekivao

02.09.2020 u 11:09

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, koji je sezonu završio na posudbi u Bayern kao igrač Intera, s pravom se ponadao kako će i sljedećih sezona nositi dres bavarskog velikana iz Münchena. Klubovi su započeli pregovore, činilo se kako su blizu dogovora, no...

U Bayernu su na kraju sezone bili više nego zadovoljni igrama Ivana Perišića (31) te su odlučili kako će aktivirati klauzulu o otkupu.

Bild je objavio da su u Bayernu prelomili i da su odlučili kupiti Perišića jer trener Hansi Flick želi u momčadi imati krilnog napadača njegovih kvaliteta. Njemački mediji navode kako je Bayern u ostvarenje ovog transfera krenuo vrlo ozbiljno te da je sam predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge osobno preuzeo brigu oko pregovora s Interom.

Činilo se kako će sve vrlo brzo biti dogovoreno jer je Inter odlučio kako će smanjiti odštetnu klauzulu za Ivana Perišića koja je prema ugovoru iznosila 20 milijuna eura. Izašli su 'nerazzurri' u susret Bavarcima te im našeg reprezentativca 'ponudili' za 'samo' 15 milijuna eura.

No, već tradicionalno štedljivi (da ne kažemo škrti) Bavarci imaju nekoliko 'problema'. Prvi je taj što Perišić ima 31 godinu, a oni baš i ne kupuju 'stare' igrače. Ako ih i odluče kupiti, sigurno za njih neće platiti 15 milijuna eura!

  • +96
PSG - Bayern, finale Lige prvaka Izvor: EPA / Autor: Miguel A. Lopes / POOL

I tu je odjednom sve 'puklo', Interovi pregovarači odlučili su reagirati na Bayernovu 'prljavu igru' te su na nekoliko dana pauzirali pregovore. Njemački i talijanski mediji navode kako je posljednja Bayernova ponuda 12 milijuna eura, no Inter i dalje insistira na 15 milijuna. Rasplet kakvom se nitko nije nadao...

Nikome nije jasna Bayernova strategija, posebice nakon što je Ivan Perišić bio jedan od njihovih najboljih igrača u završnici sezone u kojoj su osvojili Ligu prvaka i Bundesligu. U isto vrijeme, u Interu se ne brinu previše jer navodno imaju još nekoliko ponuda za našeg reprezentativca, no ipak žele zgotoviti posao s Bavarcima te se uskoro očekuje se nastavak pregovora jer je očigledno kako obje strane žele da se dogovor i postigne.