RIJEČ TRENERA

Ivan Leko pokušava 'uspavati' Dinamo: Miljama je ispred, a mi se mučimo pobjeđivati...

01.04.2023 u 22:39

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka pobijedili su na gostovanju u Šibeniku kod istoimenog domaćina sa 3:2 (1:0) i devet kola prije kraja prvenstvene utrke došli na sedam bodova zaostatka za vodećim Dinamom koji je osvojio samo bod u Velikoj Gorici.

'Da, imali smo uvjerljivo vodstvo, bili puno bolji suparnik, Šibenik nam gotovo nije napravio niti jednu šansu. No, jedna situacija vam može okrenuti cijelu utakmicu. Tako se i ovaj put okrenulo nakon gola Dolčeka. Istina, primili smo dva gola koja nismo smjeli. Ali, moj dojam je u konačnici pozitivan. Znate, nije lako pobjeđivati u Šibeniku. Dobili su Dinama, igrali neriješeno s Osijekom, oni su ekipa koja zna što hoće. Uostalom, i Hajduk je igrao (1:1) na Šubićevcu u prvom dijelu sezone. Sve u svemu, odigrali smo jako dobrih 75-80 minuta, ali možemo i trebamo još bolje', rekao je nakon utakmice Hajdukov trener Ivan Leko.

Zbog Dinamova kiksa u Velikoj Gorici, Hajduk je sada smanjio zaostatak za Modrima. Znači li da je prvenstvo 'otvoreno'?

'Čujte, mi smo još uvijek miljama daleko od Dinama, mi se mučimo da bismo pobjeđivali. Moramo pustiti Dinama na miru i gledati isključivo sebe. Međutim, mene veseli jedna druga stvar. Igrači se smiju na treningu, veseli su oružari, svi ljudi u i oko kluba... I samo tako trebamo nastaviti', naglasio je trener Bilih.

Livaja je odigrao ključnu ulogu na Šubićevcu, međutim opet je zamijenjen nakon 70-ak minuta igre. Je li to bila planirana izmjena?

'Ne, nije bila planirana. Znate da je Livaja igrao u Šibeniku nakon neugodne ozljede i samo jednog treninga. Reći ću vam da nitko osim njega ne bi igrao u takvom stanju. On je čudo, prima injekcije i igra. To je čovjek koji ima silnu emociju prema ovom klubu i navijačima i zato se tako i ponaša', poslao je Leko jasnu poruku.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +25
Šibenik - Hajduk (27. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev