čist račun, duga ljubav...

Ivan Leko masno je naplatio rastanak s Hajdukom; evo koliko će mu 'bili' platiti

26.10.2023 u 19:09

Bionic
Reading

Izdržao je Ivan Leko deset mjeseci na klupi Hajduka s kojim je u 37 utakmica ostvario 22 pobjede, četiri remija i 11 poraza. Otkaz je dobio nakon nedjeljnog 2:0 poraza od Osijeka na Poljudu

Ivan Leko je u ponedjeljak svoju avanturu u Hajduku završio, nakon deset mjeseci mandata na klupi 'bilih' presudio mu je niz loših rezultata, a kap koja je prelila čašu je poraz 2:0 u nedjeljnom derbiju s Osijekom na Poljudu.

Leko je na Poljud sa svojim stožerom stigao početkom siječnja ove godine, u Hajduku su odradili nepunih 10 mjeseci, ali do kraja ugovor su imali još 20 mjeseci. Bez obzira na način razlaza, bio on sporazuman ili ne, Ivan Leko i članovi njegovog stožera će od Hajduka dobiti otpremninu za prijevremeni raskid ugovora.

'Dogovorili smo se da ćemo se dogovoriti', kazao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić na tu temu u utorak te dodao:

'Postoje određene stavke u ugovoru. Neće biti problema...'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

E, pa sad je poznato za koliko će stotina tisuća eura Ivan Leko 'olakšati' blagajnu Hajduka.

'Da sam čekao Leku da podnese ostavku, možda ne bih ni dočekao', znakovito je kazao predsjednik Jakobušić prilikom predstavljanja novog trenera Mislava Karoglana.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +7
Igrači Hajduka i trener Ivan Leko nakon poraza, Hajduk-Osijek 0:2 Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Neslužbeno, nikakav dogovor nakon otkaza nije postignut, niti se Leko želio odreći ičega što mu po ugovoru pripada u slučaju da dobije otkaz. Tako će Leki i članovima njegovog stručnog stožera biti isplaćeno 12 mjesečnih plaća, a radi se o ukupno 700.000 eura!

Primjera radi, i Igor Bišćan je svoj rastanak s Dinamom 'masno' naplatio. Za sporazumni raskid ugovora kao otpremnina mu je isplaćena godišnja plaća u visini od oko 600.000 eura. Uz to su naknade dobili i članovi njegovog stručnog stožera pa je tako je s njihovim otpremninama cijeli razlaz Dinamo koštao oko - milijun eura.

Standings provided by Sofascore